Besøg på KUNSTEN og Museet for Religiøs Kunst

H.K.H. Prinsgemalen besøger to kunstmuseer i Nordjylland torsdag den 24. oktober.

Prinsgemalen besøger kl. 14.00 kunstmuseet KUNSTEN i Aalborg, der udstiller ”Normandiets malere” med værker af blandt andre kunstnerne Monet, Renoir og Boudin. Ved besøget vil der være forevisning af værkerne, hvis motiver er hentet fra Normandiets landskaber og omskiftelige vejr. ”Normandiets malere” er sammensat på baggrund af samlingen ”Peindre en Normandie” forvaltet af Conseil Régional de Normandie, der er en fransk privat- og statsstøttet institution. Institutionen har til formål at indsamle værker fra 1800-tallet med fokus på det normanniske landskab.

Efter forevisning på KUNSTEN aflægger Prinsgemalen besøg på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig kl. 17.00, hvor udstillingen ”Af kærlighed til Grønland ” fremvises. Udstillingen indbefatter en lang række artefakter fra Prinsgemalens grønlandske kunstsamling, fortrinvis mindre, fortættede skulpturer i kaskelot- eller narhvalstand. Foruden disse skulpturer indeholder samlingen også masker fra Nordøstgrønland og forskellige skildringer af den spirituelle verden.

”Af kærlighed til Grønland” har tidligere været vist på Schäffergården i Gentofte, i Maison de Danemark i Paris og i Nuuk på Grønland. Udstillingen vises indtil den 29. december 2013 på Museet for Religiøs Kunst, hvorefter den flyttes til Bodø, Norge.

Yderligere information

Læs mere om H.K.H. Prinsgemalen.

Læs mere om udstillingen "Normandiets malere".

Læs mere om udstillingen "Af kærlighed til Grønland".