H.K.H. Prinsesse Marie åbner konference om FN’s nye verdensmål

Som protektor for Den danske UNESCO-nationalkommision åbnede H.K.H. Prinsesse Marie i dag kl. 12.30 konferencen FN´s nye verdensmål - "Om verden i Danmark og Danmark i verden".

H.K.H. Prinsesse Marie holdt tale under konferencen på Nationalmuseet. Foto: Marie Hald, Scanpix ©

Prinsesse Marie holdt tale ved konferencen, som fandt sted på Nationalmuseet i København. Konferencen havde fokus på Danmarks muligheder og udfordringer i forhold til FN’s nye verdensmål.

De nye verdensmål er en fælles global strategi, der skal fremme den nationale og internationale bæredygtige udvikling frem mod 2030. Strategien indeholder 17 mål, der blandt andet skal være med til at sikre kvalitet i uddannelserne, ligestilling mellem kønnene, retssikkerhed og bæredygtig vækst.

Konferencen var delt op i halvlege med forskellige temaer. Den første halvleg handlede om de danske muligheder og udfordringer i opfølgning på FN’s nye verdensmål, hvor der var fokus på hvad de nye verdensmål betyder for Danmark, og hvorfor Danmark skal sætte fokus på dem. Anden halvleg handlede om kulturarv og demokratisk dannelse i lyset af FN’s nye verdensmål med særlig fokus på Danmarkskanonen.