H.K.H. Kronprinsessen bliver protektor for Copenhagen 2021

H.K.H Kronprinsessen har sagt ja til at blive protektor for Copenhagen 2021, der er fællesbetegnelsen for LGBTI-begivenhederne WorldPride og EuroGames.

København bliver i 2021 vært for det internationale menneskerettighedsevent Copenhagen 2021, der har til formål at sikre lige rettigheder for LGBTI-personer over hele verden. Kronprinsessen har takket ja til at blive protektor for begivenheden, og i den forbindelse udtaler Hendes Kongelige Højhed: 

”Som dansker er jeg stolt af, at København skal være vært for WorldPride og EuroGames i sommeren 2021. Vi kan ikke acceptere, at nogle mennesker i verden bliver mødt med intolerance og diskrimination på grund af deres seksualitet eller kønsidentitet. Jeg ser frem til at være med til at sætte mangfoldighed og LGBTI-rettigheder på dagsordenen både herhjemme og internationalt. Jeg glæder mig til, hvad jeg er sikker på bliver nogle festlige og vigtige arrangementer både op til og under Copenhagen 2021”.

Copenhagen 2021 finder sted den 12.-22. august i 2021 i København og Malmø. EuroGames i 2021 tilbyder konkurrencer inden for 29 sportsgrene, en sportslederkonference samt et folkeidrætsprogram på tværs af København og Malmø. WorldPride afholder et større menneskerettighedsprogram med en menneskerettighedskonference, en demokratifestival og en samling for parlamentarikere fra hele verden. WorldPride indeholder desuden et omfattende kulturprogram og selvfølgelig den afsluttende march – Prideparaden – der går gennem København.