Program for sommertogt til Grenaa, Brønderslev, Hadsund, Anholt og Horsens

Program for Regentparrets sommertogt til Grenaa, Brønderslev, Hadsund, Anholt og Horsens den 23.-27. maj 2011.

Mandag den 23. maj

Officielt besøg i Grenaa
Kl. 10.00
Kongeskibet Dannebrog ankommer til Grenaa Havn.
Officiel modtagelse.

Kl. 10.30
Regentparret ankommer til rådhuset.
Tale ved borgmesteren, kommunens gave overrækkes til Regentparret.

Kl. 10.55 
Regentparret køres fra rådhuset i karet med borgmester Jan Petersen og frue til ungdomsskolen Ungnorddjurs ledsaget af hesteskadron fra Gardehusarregimentet.

Ungdomsskolen Ungnorddjurs
Kl. 11.35 
Regentparret ankommer til ungdomsskolen Ungnorddjurs. Modtages af Ungdomsskoleleder Bo Lindballe, med efterfølgende rundvisning på skolen.

Gl. Estrup
Kl. 12.30
Regentparret ankommer til museet Gl. Estrup. Modtages af museumsdirektør Britta Andersen. Regentparret deltager i frokost i Riddersalen på museet. Under frokosten spiller fløjtenist Annette Friisholm.
 
Kl. 14.05 
Regentparret besigtiger udvalgte værelser på Herregårdsmuseet. Seks værelser på 1. sal er blevet restaureret gennem de seneste to år og fremstår nu, som de kunne have set ud i 1720’erne. 1. salen blev åbnet af museets protektor H.K.H. Prins Joachim den 16. maj 2011.
 
H.M. Dronningens program
Datagraf A/S
Kl. 14.25
H.M. Dronningen ankommer til Datagraf A/S, der er en grafisk designvirksomhed. Modtages af direktørerne Svend Erik Baadsgaard og Henning Millard. Rundvisning på virksomheden.
 
Hans Sandgren Jakobsens Design
Kl. 15.20 
H.M. Dronningen ankommer til Hans Sandgren Jakobsens tegnestue. Modtages af designer Hans Sandgren Jakobsen. Orientering om virksomhedens arbejde med møbeldesign, herunder forlag til indretning af Formynderskabsrådssalen (Finn Juhl-salen) i FN-bygningen i New York.

Dronningens Ferieby
Kl. 15.40 
H.M. Dronningen ankommer til Dronningens Ferieby. Modtages af bl.a. formand for Scleroseforeningen, advokat Christian L. Bardenfleth og formand for feriebyens bestyrelse, Gert Schou. Fremvisning af feriehus med bl.a. el-senge indkøbt med støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

H.K.H. Prinsgemalens program
Djurs Mad I/S
Kl. 14.25 
H.K.H. Prinsgemalen ankommer til Djurs Mad I/S. Modtages af leder Heidi
Schmølz. Rundvisning og orientering om Djurs Mad, der er et nyetableret fælleskommunalt produktions-køkken, der bl.a. fremstiller køle-vacuum pakkede måltider til plejehjemsbeboere og hjemmeboende pensionister i Nord- og Syddjurs Kommuner.

De Danske Gærfabrikker
Kl. 15.15 
H.K.H. Prinsgemalen ankommer til De Danske Gærfabrikker. Modtages af fabriksdirektør Arne Boye. Rundvisning og orientering om virksomheden.

Skovstjernen
Kl. 15.40 
H.K.H. Prinsgemalen ankommer til Skovstjernen, der er en nyopført socialpædagogisk døgninstitution for voksne udviklingshæmmede. Modtages af leder Mia Hedegaard van de Sande. Rundvisning og orientering om institutionens arbejde.

Fælles program
Terma A/S
Kl. 16.10 
Regentparret ankommer til Terma A/S, der fremstiller flydele. Modtages af adm. direktør Jens Maaløe. Rundvisning på virksomheden.

Baunhøj Mølle
Kl. 16.40
Regentparret ankommer til Baunhøj Mølle. Modtages af næstformand for
Møllelauget Birgit Purup Graversen og bestyrelsesmedlem Ketty Steffensen samt
møller Johnny Edelgaard. Fremvisning af møllen samt kunstudstilling af maler Anna Grethe Aaen og skulptør Poul Kidmose.

Kl. 17.15 
Regentparret ankommer til Dannebrog. FDF-spejderne spiller og synger ved ankomsten.

Reception på Kongeskibet Dannebrog
Kl. 19.30 
Regentparret afholder reception for indbudte gæster på Kongeskibet Dannebrog, Grenaa Havn.

Kl. 22.00 
Kongeskibet Dannebrog afsejler fra Grenaa mod Hals Havn.
Ved afsejlingen er der festfyrværkeri og underholdning ved Royal Garden Jazzband.

Tirsdag den 24. maj

Officielt besøg i Brønderslev
Kl. 08.30 
Kongeskibet Dannebrog ankommer til Hals Havn.

Kl. 9.15 
Regentparret kører i bil fra Hals Havn til Brønderslev Rådhus.

Modtagelse på rådhuset
Kl. 10.00 
Regentparret ankommer til Brønderslev Rådhus, hvor der er officiel modtagelse. Reception i byrådssalen, hvor der vil være tale ved borgmesteren og kommunens gave overrækkes til Regentparret.

Brønderslev Bibliotek
Kl. 11.00 
Regentparret ankommer til Brønderslev Bibliotek. Modtages af bibliotekschef Bente
Kristoffersen. Rundvisning på biblioteket.

Fælleshus, Boligforeningen PM, afd. 11
Kl. 11.30 
Regentparret ankommer til Fælleshuset. Modtages af formand for boligforeningen Hanne Wulff. Rundvisning i fælleshuset, hvor to beboere fra området vil fortælle om livet og hverdagen i boligområdet og om fælleshusets betydning.

Brønderslev rehabiliteringscenter
Kl. 12.00 
Regentparret ankommer til Brønderslev rehabiliteringscenter. Modtages af cheflæge Michael Andreassen. Rundvisning på neurorehabiliteringscenteret.

Nordjyllands Idrætshøjskole
Kl. 12.30 
Regentparret ankommer til Nordjyllands Idrætshøjskole.
Frokost på idrætshøjskolen.

H.M. Dronningens program
”Badeanstalten”
Kl. 14.20
H.M. Dronningen ankommer til ”Badeanstalten”, der designer og producerer livsstilsprodukter til bad og velvære. Modtages af direktør Iben Park Holm. Rundvisning i virksomheden.

PN Beslag
Kl. 14.45 
H.M. Dronningen ankommer til PN Beslag, der producerer beslag til bl.a. håndværk og industri. Modtages af direktør Erik Ahlgreen Skov. Rundvisning på virksomheden. Virksomheden er fra 1877 og dermed Brønderslevs ældste virksomhed.

Den Runde Pavillon
Kl. 15.10 
H.M. Dronningen ankommer til Den Runde Pavillon i Rododendronparken, hvor der vil være rundvisning i kunstudstillingen med lokale kunstnere. Modtages af afdelingsleder Else Simonsen og kunstmaler John Laursen.

Rododendronparken
Kl. 15.30 
Rundtur i golfvogn i Rododendronparken.

H.K.H. Prinsgemalens program
Cubic-Modulsystem A/S
Kl. 14.45 
H.K.H. Prinsgemalen ankommer til Cubic-Modulsystem A/S, der udvikler og producerer et modulsystem til opbygning af el-tavler. Modtages af direktør Torben Fristrup. Rundvisning på virksomheden.

Altuglas International Danmark A/S
Kl. 15.15 
H.K.H. Prinsgemalen ankommer til Altuglas, der producerer støbte akrylplader. Modtages af præsidenten Christophe de Saint Louvent og direktør Björn Eiriksson. Rundvisning på virksomheden.

Fælles program
Nordjyllands Idrætshøjskole
Kl. 16.00 
Regentparret ankommer til Nordjyllands Idrætshøjskole, der for 25 år siden blev indviet af H.M. Dronningen. Modtages af bestyrelsesformand Jens Arne Hedegaard.

Kl. 16.10 
Opvisning ved DGI’s Verdenshold.

Reception på Kongeskibet Dannebrog
Kl. 19.30 
Regentparret afholder reception for indbudte gæster på Kongeskibet Dannebrog, Hals
Havn. Underholdning på kajen ved Hals Havn af Bagdad Beat og Brønderslev Harmoniorkester.

Kl. 22.00 
Kongeskibet Dannebrog afsejler fra Hals Havn mod Hadsund.

Onsdag den 25. maj 2011

Officielt besøg i Hadsund
Kl. 10.00 
Kongeskibet Dannebrog ankommer til Hadsund Trafikhavn.
Officiel modtagelse.
 
Kl. 10.25 
Regentparret køres i karet sammen med borgmester Hans Chr. Maarup og frue gennem Hadsund by til modtagelse på Hadsund Rådhus eskorteret af Gardehusarregimentets hesteskadron.

Modtagelse på Hadsund Rådhus
Kl. 11.00
Regentparret ankommer til Hadsund Rådhus. Tale ved borgmesteren, kommunens gave overrækkes til Regentparret.

Hadsund Kulturcenter
Kl. 11.35 
Regentparret ankommer til Hadsund Kulturcenter. Modtages af byrådsmedlem Poul Bergmann. Der orienteres om Kulturcentrets tilblivelse. Endvidere er der underholdning ved Hollyday on wheels samt en præsentation af Art Doors projekt, der er et kunstnerisk skovrejsningsprojekt.

Hadsund skole
Kl. 12.05 
Regentparret ankommer til Hadsund skole, hvor der vil være præsentation af Hadsund skole, samt et moderne klasseværelse. Modtages af skoleleder Allan Krone Kristensen og viceskoleleder Morten Lyhne Lodberg Sørensen.

Frokost på Restaurant Da Vinci
Kl. 12.55 
Regentparret ankommer til Restaurant Da Vinci, hvor der serveres frokost.

H.M. Dronningens program
Beauté Pacifique
Kl. 14.45 
H.M. Dronningen ankommer til Beauté Pacifique, der producerer en hudplejeserie. Modtages af direktør Flemming K. Christensen og fru Margith Adler Christensen. Præsentation af virksomhedens idégrundlag samt en præsentation af forskellige behandlingsformer.

Hadsund Egns Museum
Kl. 15.10 
H.M. Dronningen ankommer til Hadsund Egns Museum. Modtages af Museumsinspektør Lise Andersen. Præsentation af bl.a. fund fra udgravningerne af Danmarks første glashytte i Glargårde ca. 1550.

Hadsund Kirke
Kl. 15.35 
H.M. Dronningen ankommer til Hadsund Kirke. Modtages af provst Carsten Bøgh Pedersen, menighedsrådsformand Leif Laursen, sognepræst Winnie Huus og sognepræst Erik Bang. Præsentation af kirkens historik, dens inventar og forandringer. Kirkens organist og kirkens børnekor spiller og synger.
 
H.K.H. Prinsgemalens program
Hans Jensen Lubricators A/S
Kl. 14.45 
H.K.H. Prinsgemalen ankommer til Hans Jensen Lubricators A/S, der har specialiseret sig i cylindersmøresystemer til 2-takts marinediesel og stationære motorer. Modtages af adm. direktør Hans Peter Jensen, salgsdirektør Rasmus Jensen og områdechef Christian Jensen. Rundvisning i virksomheden.

Hadsund By’s Fjernvarmeværk
Kl. 15.05 
H.K.H. Prinsgemalen ankommer til Hadsund By’s Fjernvarmeværk, der er et moderne og avanceret flisvarmeværk. Modtages af bestyrelsesformand Thorkild N. Løkke og forretningsfører Bo Holt Andreasen. Præsentation af varmeværkets historie.

Plejecenter Bernadottegården
Kl. 15.30 
H.K.H. Prinsgemalen ankommer til Plejecenter Bernadottegården. Modtages af centerleder Mona Bersang Kjær. Præsentation af Bernadottegårdens historie og forevisning af et udsnit af plejecentrets kunstværker.

Fælles program
Virksomhedsfællesskabet Ved Stranden Erhverv
Kl. 15.55 
Regentparret ankommer til Ved Stranden Erhverv, der er et virksomhedsfællesskab for små og store virksomheder. Modtages af direktør Per Husted og direktør Jan Mikkelsen. Rundvisning og præsentation af konceptet for virksomhedsfællesskabet.
 
Visborggaard
Kl. 16.25 
Regentparret ankommer til Visborggaard, der fungerer som institution for personer med sindslidelser. Modtages af forstander Kirsten Krogsgård, souschef Susan P. Engelbrechtsen og teknisk chef Benny Schou. Præsentation af Visborggårds historie og renæssancepark.

Reception på Kongeskibet Dannebrog
Kl. 19.30 
Regentparret afholder reception for indbudte gæster på Kongeskibet Dannebrog, Hadsund Trafikhavn.

Underholdning på kajen ved Had sund Havn af bl.a. Hadsund Skoleorkester, Mariagerfjord Kulturskole, Hadsund Gospelkor, Hadsund Folkekor, Linedansere og Hobro Borgervæbning.

Kl. 22.00 
Kongeskibet Dannebrog sejler fra Hadsund Trafikhavn til Anholt Havn.

Torsdag den 26. maj 2011

Officielt besøg på Anholt
Kl. 10.00 
Modtagelse på havnen på Anholt. Regentparret ankommer i chalup. Officiel modtagelse.

Anholt Kirke
Kl. 10.25 
Regentparret ankommer til Anholt Kirke. Modtages af sognepræst Anne Lyngsø, menighedsrådsformand Kirsten Østergaard Rasmussen og leder af Anholt Museum Etly Stenberg. Orientering om mindesmærkerne for Slaget om Anholt 1811 og om kirken, der blev indviet 1819, efter at den tidligere kirke var blevet ødelagt under den engelske besættelse 1809-14.

Udflugt gennem Ørkenen til Anholt Fyr og Fyrgården
Kl. 10.40 
Regentparret med følge kører i landrovere og jagtvogn gennem Ørkenen. Undervejs gøres ophold ved en vandreklit, hvor guide Lotte Wissum Abildstrøm vil orientere om Ørkenens særegne natur.

Kl. 11.15 
Ankomst til Anholt Fyr. Leder af Anholt Museum Etly Stenberg orienterer om det fredede fyr og de engelske kassematter.  

Kammerherregården
Kl. 12.50 
Regentparret ankommer til Kammerherregården. Modtages af advokat Jens Christian Rostgaard von der Maase.

Restaurant Molevitten
Kl. 13.15 
Regentparret ankommer til restaurant Molevitten, hvor Norddjurs Kommune er vært ved en frokost for Regentparret.

Anholt Skole
Kl. 14.40 
Regentparret ankommer til Anholt Skole. Modtages af skoleleder Helene Hennings og skolebestyrelsesformand Jakob Kjærgaard. Orientering om en nutidig undervisningsform, der er tilpasset livet på øen.

Redningsstationen
Kl. 15.15 
Regentparret ankommer til redningsstationen. Modtages af sognefoged Bent Rasmussen og souschef Kurt Rasmussen. Orientering om bl.a. læge, ambulance, hjemmepleje og redningsbåde.

Fredag den 27. maj

Officielt besøg i Horsens
Kl. 09.30 
Kongeskibet Dannebrog ankommer til Horsens Havn.
Officiel modtagelse.

Kl. 10.00 
Regentparret køres i karet sammen med borgmester Jan Trøjborg og frue til modtagelse på Horsens Rådhus eskorteret af Gardehusarregimentets hesteskadron.

Modtagelse på Horsens Rådhus
Kl. 10.15 
Regentparret ankommer til Horsens Rådhus. Tale ved borgmesteren, kommunens gave overrækkes til Regentparret.

Horsens Statsfængsel
Kl. 10.55 
Regentparret ankommer til Horsens Statsfængsel. Modtages af museumschef ved Horsens Museum Anne Bjerrekær og museumsinspektør Maria Berg Briese. Rundvisning i det senest anvendte fangeafsnit samt i et afsnit, der endnu henstår med den oprindelige indretning.

Stensballegaard Golf
Kl. 12.05 
Regentparret ankommer til Stensballegaard Golf. Modtages af direktør Peter Bjerremand Jensen.
Regentparret deltager i Horsens Byråds officielle frokost med retter fra det russiske hof i Horsens.

H.M. Dronningens program
Horsens Sundhedshus
Kl. 13.45 
H.M. Dronningen ankommer til Horsens Sundhedshus. Modtages af leder, tandlæge Lisbeth Skibsted og bygherren, direktør Orla Kjeld Bothe.
 
Møbeldesignvirksomheden HAY
Kl. 14.20 
H.M. Dronningen ankommer til HAY. Modtages af Ejerne Mette og Rolf Hay samt Troels Holch-Povlsen. Rundvisning i designvirksomheden.

H.K.H. Prinsgemalens program
VIA University College
Kl. 13.45 
H.K.H. Prinsgemalen ankommer til VIA University College. Modtages af rektor Harald Mikkelsen og direktør Konstantin Lassithiotakis. Orientering i Vitus Bering Innovation Park om VIAs internationale profil og kombinationen af erhverv og studiemiljø.

Danish Crown
Kl. 14.25 
H.K.H. Prinsgemalen ankommer til slagteriet Danish Crown. Modtages af bestyrelsesformand Niels Mikkelsen, adm. direktør Kjeld Johannesen og fabrikschef Per Laursen. Rundvisning på virksomheden, som er Nordeuropas største slagteri.

Fælles program
Horsens Ny Teater
Kl. 15.05 
Regentparret ankommer til Horsens Ny Teater. Modtages af Bestyrelsesformand Orla Kjeld Bothe og direktør Kim Bisgaard. Afsløring af kunstværket ”Et Himmeldigt” af Svend Wiig Hansen på Horsens Ny Teaters tag samt præsentation af Michael Kviums værker i Kviumsalen.

Reception på Kongeskibet Dannebrog
Kl. 17.00 
Regentparret afholder reception for indbudte gæster på Kongeskibet Dannebrog, Horsens Havn.

Garderforeningernes jubilæumskoncert
Kl. 20.00 
Regentparret ankommer til Caroline Amalielund, hvor der afholdes skumringskoncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps i anledning af De Danske Garderforeningers 100-års jubilæum. Modtages af Præsident for De Danske Garderforeninger Jan Brun Andersen og formand for Horsens og Omegns Garderforening Jørgen Bojsen Jensen.

Reception på Horsens Kunstmuseum
Kl. 21.10 
Regentparret ankommer til reception på kunstmuseet i anledning af De Danske Garderforeningers 100-års jubilæum.

Kl. 22.15 
Kongeskibet Dannebrog afsejler fra Horsens Havn. Korsang ved Canticakoret og Crescendokoret på kajen, fakler og fyrværkeri.