Temaer for statsbesøg fra Finland

Helsinki set fra luften.
Helsinki set fra luften. Foto: POLFOTO

Regentparret byder Finlands præsident, H.E. Sauli Väinämö Niinistö og fru Jenni Elina Haukio velkommen til Danmark den 4.-5. april 2013.

Præsidentflyet lander den 4. april i Vilhelm Lauritzens terminal, Københavns Lufthavn, hvor Regentparret og den kongelige familie vil modtage Præsidentparret. Herefter vil der være velkomst på Fredensborg Slot med eskorte fra Garderhusarregimentet. Om aftenen er Regentparret værter ved en gallamiddag på Fredensborg Slot. 

Programmet for det finske statsbesøg afspejler, at Finland og Danmark historisk har et langt værdifællesskab og i mange år har haft gensidige erhvervsmæssige interesser og kulturudvekslinger. I begge lande er der stor interesse for clean-tech og grøn vækst netop i disse år, hvilket der sættes fokus på i programmet med besøg på danske virksomheder i denne sektor. Under besøget vil Præsidenten og H.K.H. Kronprinsen deltage i ’Round Table discussions’ i Dansk Industri med virksomheder fra begge lande.  

Den betydelige kulturudveksling mellem Danmark og Finland afspejles også i programmet. Præsidentfruen og H.K.H. Kronprinsessen vil besøge Arkitektskolen og Designskolen på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler på Holmen med fokus på studieprojekter om bæredygtighed. Under besøget vil Præsidentfruen blandt andet besøge udstillingen af den unge finske fotograf Nelli Palomäki på Ordrupgaard samt en særudstilling med design af den finske designer Kaj Franck på Designmuseum Danmark i Bredgade i København. Præsidentfruen aflægger også besøg hos Royal Copenhagen.

Der har tidligere været finsk statsbesøg i Danmark i 1977, 1983, 1994 og senest i 2001, hvor præsident Tarja Halonen var på besøg. Regentparret var på statsbesøg i Finland i 1973.

Presseinformation

Akkreditering og pool-ansøgning finder sted fra tirsdag den 19.marts kl. 12:00 til mandag den 25. marts kl. 10:00.

Læs presseprogrammet og information om akkreditering under Presse.