Royal Run

Da H.M. Kongen i 2018 fyldte 50 år, blev det blandt andet markeret med løbeeventet Royal Run. Begivenheden var en succes og blev gentaget i 2019, 2021, 2022, 2023 og senest i 2024. Royal Run blev afviklet for sjette gang i 2024.

Det var H.M. Kongen, der i anledning af sin 50-års fødselsdag i 2018 fandt på Royal Run. I forbindelse med offentliggørelsen af Royal Run udtalte Kongen:

"Når jeg næste år fylder 50, vil jeg blandt andet fejre dagen med et løb, hvor hele Danmark kan være med. Jeg har altid holdt meget af sport og fysisk aktivitet, og ikke mindst løb. Det giver glæde, velvære og energi. Royal Run skal være et løb, der henvender sig til de erfarne løbere, men i lige så høj grad til dem, der binder løbeskoene for første gang, og alle er velkomne uanset alder. Jeg håber, at rigtigt mange vil deltage i Royal Run til næste år, når vi skal løbe sammen igennem fem af Danmarks smukke byer."

Royal Run er ikke et klassisk motionsløb med sluttiden i højsædet. Det er muligt både at løbe og gå på alle distancer, og der er særlige miles for familier, der vil tage barnevognen med ud på ruten. Royal Run arrangeres af Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund.

Royal Run 2024

I 2024 blev Royal Run afviklet for sjette gang. Løbeeventet fandt sted i byerne Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg.

Foto: Matthew James, Royal Run ©

Royal Run 2023

I 2023 blev Royal Run afviklet for femte gang. Løbeeventet fandt sted i byerne Aabenraa, Herning, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg. Se billeder fra de forskellige byer i galleriet nedenfor.

Træn op til Royal Run med H.K.H. Kronprinsen og komiker Heino Hansen

Spurt, gadedrengehop og høje knæløft er blot nogle af de øvelser, som Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og komiker Heino Hansen gennemgår i en række nye løbetræningsvideoer, som offentliggøres i dag og de næste to uger på Kongehusets og Royal Runs YouTube-kanaler.

Det er den tidligere eliteatlet og OL-sølvvinder Sara Slott der svinger pisken, når Kronprinsen og komikeren træner op til tre af Royal Runs distancer: One mile (gå), One mile (løb) og 5 km (løb).

Lidt over 30 procent af Royal Runs deltagere har aldrig deltaget i et motionsløb før, så for at hjælpe dem godt på vej kommer Sara Slott med gode råd til træning – hvad enten man ønsker at gå eller løbe distancen.

 

Træningsvideo til One Mile (gå)

Royal Run 2022

I 2022 blev Royal Run afviklet for fjerde gang. Løbeeventet fandt sted i byerne Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. Se billeder fra de forskellige byer i galleriet nedenfor.

         

Forberedelser til Royal Run 2022

I løbet af 2022 besøgte Kongen Royal Runs forskellige samarbejdspartnere, som på hver deres måde har bidraget til forberedelserne forud for løbeeventet.

Royal Run 2021

I 2021 blev Royal Run afholdt i Sønderborg, Aalborg, Odense og København/Frederiksberg. Se billeder fra de forskellige byer i galleriet nedenfor.

Royal Run 2019

I 2019 blev Royal Run afviklet i byerne Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg. Kronprinsen deltog desuden ved afviklingen af løbeeventet på Færøerne, som fandt sted forud for Royal Run i de danske byer. Se billeder fra de forskellige byer i galleriet nedenfor.

Royal Run 2018

I 2018 blev Royal Run afviklet for første gang. Løbeeventet fandt sted i byerne Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg. Se billeder fra de forskellige byer i galleriet nedenfor.

Royal Side Run

Royal Side Run er en invitation fra arrangørerne bag Royal Run til at lave et minievent forud for det rigtige Royal Run. Missionen er at sætte fokus på bevægelse på andre dage end det store løb, så det også er muligt for institutioner, virksomheder og andre grupper at lave små løb på egne præmisser.

Forud for Royal Run 2022 er over 300 såkaldte Royal Side Runs blevet afviklet rundt omkring i landet, hvor private, børnehaver, plejehjem, skoler, virksomheder og andre grupper har lavet deres egne Royal Side Runs. Fordelt over de mere end 300 events gik og løb over 14.000 danskere et Royal Side Run i ugerne op til Royal Run den 6. juni 2022.