H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsen deltog i virtuelt statsråd

statsraad3.jpg

Virtuelt statsråd

Den 16. marts 2021 blev der afholdt virtuelt statsråd. H.M. Dronningen var som sædvanlig til stede i Statsrådssalen på Christiansborg Slot, hvorfra Majestæten med H.K.H. Kronprinsen ved sin side ledte mødet.

Ministrene deltog i statsrådet virtuelt. Det er aldrig sket før i historien og skyldes situationen vedrørende COVID-19.

Billederne kan downloades til redaktionelt brug ved at gå til Pressefotos.

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

statsraad2.jpg

Virtuelt statsråd

Statsrådet adskilte sig også fra sædvanlige statsråd ved antallet af sager, som skulle ekspederes. Ved et almindeligt statsråd ekspederes i omegnen af 100 sager, mens der ved dagens statsråd var flere end 250 sager på dagsordenen.

Det skyldes, at flere planlagte statsråd har måttet aflyses på grund af situationen vedrørende COVID-19.

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

statsraad4.jpg

Virtuelt statsråd

Statsrådet udgøres af samtlige ministre i regeringen og er det organ i statsstyret, hvor alle love og vigtige regeringsforanstaltninger bliver behandlet. Hovedindholdet af møderne er i dag stadfæstelse af de lovforslag, som Folketinget har vedtaget, og forelæggelse for Dronningen af de lovforslag, som regeringen agter at fremsætte. Statsråd afholdes efter behov, hvilket – under normale omstændigheder – er cirka seks gange årligt. Møderne holdes tirsdag formiddag og finder typisk sted i Statsrådssalen på Christiansborg Slot. 

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

statsraad1.jpg

Virtuelt statsråd

Dronningen leder møderne i statsrådet (fører forsæde). Kronprinsen har, siden Hans Kongelige Højhed blev myndig, også haft sæde i statsrådet.

Foto: 
Keld Navntoft, Kongehuset ©

16. marts 2021|Galleri