Markering af FN's Internationale Pigedag

20201007-152421-l-1732x1575we.jpg

Markering af FN's Internationale Pigedag

H.K.H. Kronprinsessen deltog den 7. oktober 2020 i PlanBørnefondens markering af FN's Internationale Pigedag på Nærum Gymnasium.

Ved arrangementet deltog Hendes Kongelige Højhed i virtuelle samtaler med unge kvinder fra Uganda og Etiopien. Under temaet ”#GirlsInCrisis” fortalte pigerne om, hvordan COVID-19 har påvirket deres samfund. Blandt andet satte de ord på, hvordan nedlukningen af skoler har gjort deres fremtid usikker, og at de er bekymrede for, om årtiers udvikling er gået tabt, da millioner af unge risikerer aldrig at komme i skole igen.

FN's Internationale Pigedag har til formål at øge bevidstheden om de problemstillinger, som piger verden over oplever på grund af deres køn.

Foto: 
Emil Helms, Ritzau Scanpix ©

img_1621.jpg

Markering af FN's Internationale Pigedag

I dag markerede jeg sammen med PlanBørnefonden og 3.g’erne på Nærum Gymnasium FN's Internationale Pigedag - en dag, der handler om respekt for og håndhævelse af pigers rettigheder. I dag var der fokus på uddannelse. Vi havde (virtuelt) besøg af Faridah fra Uganda og Lidya fra Etiopien, som svarede på vores spørgsmål om, hvad skolegang og en uddannelse betyder for deres fremtid. Det betyder alt! Og de fortalte begge om de store konsekvenser, COVID-19 og nedlukninger af skoler har haft for piger og unge kvinder, ikke kun med hensyn til uddannelse men bl.a. også for en øget risiko for seksuelle overgreb, vold, tidlige ægteskaber og teenagegraviditeter. En af de ting, der slog mig, var, at skole for piger i deres lande, ikke kun handler om uddannelse men også om sikkerhed. Der er de trygge og beskyttet. Vi var alle imponerede over, at de ikke giver op. Som Faridah sagde: ”I will not be a victim. I have decided to fight for change.”⁣

- H.K.H. Kronprinsessen

Foto: 
Emil Helms, Ritzau Scanpix og PlanBørnefonden ©

07. oktober 2020|Galleri