Vinter på Graasten Slot

image00002_8.jpeg

Vinter på Graasten Slot

Vinteren har indfundet sig omkring Graasten Slot. I dette galleri vises billeder fra det snedækkede slot og den tilhørende slotshave fotograferet den 9. februar 2021.

Foto: 
Søren Gülck ©

image00001_7.jpeg

Vinter på Graasten Slot

Graasten Slot ligger i Sønderjylland, og siden 1500-tallet har der ligget flere forskellige slotte på stedet. Det første Graasten Slot var et lille jagtslot, som blev opført i midten af 1500-tallet. Slottet nedbrændte i 1603, hvorefter der blev bygget et nyt slot, der ligeledes brændte. Det nuværende Graasten Slot stammer fra 1759.

Gennem tiden har Graasten Slot haft skiftende ejere i form af blandt andre den sønderjyske hertugfamilie Augustenborgerne og Frederik 7. I 1920 overtog Staten slottet, der blandt andet blev anvendt som retslokale og bibliotek, indtil det blev overdraget til Frederik 9. og Dronning Ingrid i 1935.

Slottet har siden fungeret som sommerbolig for den kongelige familie.

Foto: 
Kongehuset ©

image00003_7.jpeg

Vinter på Graasten Slot

Omkring Graasten Slot ligger Graasten Slotshave, som er åben for offentligheden, når den kongelige familie ikke opholder sig på slottet. Slotshaven er i romantisk stil og blev anlagt i slutningen af 1700-tallet.

Foto: 
Søren Gülck ©

kgl_kokkenhave.jpeg

Vinter på Graasten Slot

I juli 2020 åbnede Hendes Majestæt Dronningen og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot, der blandt andet rummer en række urter, buske med bær som brombær, hindbær og stikkelsbær, blomster samt frugttræer.

Læs mere om Graasten Slot.

Foto: 
Søren Gülck ©

09. februar 2021|Galleri