H.K.H. Kronprinsessen forestår overrækkelse af H.K.H. Kronprinsesse Marys ærespræmie i forbindelse med Hubertusjagt

H.K.H. Kronprinsessen forestår overrækkelse af H.K.H. Kronprinsesse Marys ærespræmie i forbindelse med Hubertusjagt. Dyrehaven, kl. 9.40.

Når efteråret har taget ordentligt fat i Dyrehaven, og kalenderen siger den første søndag i november, er det blevet en tradition, at Eremitageslottet danner centrum for Hubertusjagten. Med enkelte undtagelser har jagten været afholdt siden år 1900, og Hubertusjagten er en videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt var anlagt til. På det stjerneformede stisystem lod man i gamle dage hunde støve ræve op, hvorefter feltet fulgte efter. I dag er ræven erstattet af rævehaler på to erfarne ryttere, der rider forrest på det 11 km lange løb med 32 forhindringer undervejs.  

I forbindelse med jagten vil H.K.H. Kronprinsessen uddele ”H.K.H. Kronprinsesse Marys Ærespræmie” til vinderen af Hubertusjagtens opløb. Således viderefører Hendes Kongelige Højhed traditionen fra Prins Henrik og Dronning Ingrid med at uddele jagtens præmie i sit navn.

Presseansvarlig ved Hubertusjagten
May-Britt Kattrup, tlf.: +45 20 70 04 83 eller e-mail: may-britt@kattrup.dk.