Kongeparret afholder Hæderstegnsmiddag for Forsvaret, Flyvevåbnet og Beredskabsstyrelsen

Kongeparret afholder Hæderstegnsmiddag for Forsvaret, Flyvevåbnet og Beredskabsstyrelsen. H.M. Dronning Margrethe deltager. Frederik VIII's Palæ, Amalienborg, kl. 20.00.

I 2024 inviteres de officerer, der som minimum er udnævnt til oberst/kommandør samt tilsvarende civile fra Forsvaret, Flyvevåbnet og Beredskabsstyrelsen, som har modtaget hæderstegnet. Hæderstegnsmiddage afholdes årligt på skift mellem henholdsvis Hæren, Søværnet samt Forsvaret, Flyvevåbnet og Beredskabsstyrelsen. 

Frederik 9. indstiftede på sin fødselsdag den 11. marts 1953 Forsvarets og Flyvevåbnets hæderstegn som en parallel til Søværnets hæderstegn, der som det første hæderstegn blev indstiftet allerede i 1801 af Christian 7. Hæderstegnsmiddagen afholdes af den grund på indstiftelsesdagen den 11. marts.

Hæderstegnsmiddagen hylder desuden hæderstegnet for god tjeneste i Redningsberedskabet (tidl. Hæderstegnet for Civilforsvaret), der blev indstiftet den 25. april 1963 af Frederik 9. og uddeles hvert år den 1. maj.

Presseinformation

Presse, der ønsker at dække gæsternes ankomst til hovedporten i Frederik VIII’s Palæ, bedes sende ønske om akkreditering med navn, titel og medie til kom@kongehuset.dk senest fredag den 8. marts 2024 kl. 14.00. Der vil være begrænset plads, og akkrediteret presse får direkte besked samme dag. Pressekort skal medbringes på dagen.