Besøg ved EU og NATO

H.K.H. Prinsesse Marie.
H.K.H. Prinsesse Marie. Foto: Jørgen Kølle

H.K.H. Prinsesse Marie besøger torsdag den 20. juni Europa-Kommissionen, NATO og Danmarks Faste Repræsentation ved EU. Besøget sker i kraft af Prinsessens tilknytning til Beredskabsstyrelsen.

Prinsesse Marie aflægger besøg i Bruxelles sammen med Beredskabsstyrelsens direktør Henning Thiesen for at blive orienteret om arbejdet med civilbeskyttelse og katastrofeberedskab på europæisk og internationalt plan. 

Under besøget skal Prinsessen bl.a. besøge EU’s nye katastrofeberedskabscenter, European Emergency Response Center (ERC). Centeret blev indviet den 15. maj og skal styrke koordinationen imellem EU-medlemsstaterne, så EU kan reagere hurtigt og effektivt ved naturkatastrofer og menneskeskabte katastrofer i og uden for Europa.

Prinsessen mødes desuden med de øverst ansvarlige for de myndigheder, som Beredskabsstyrelsen samarbejder med i Bruxelles: EU-kommissær for Humanitær Hjælp og Civilbeskyttelse Kristalina Georgieva, EU-kommissær for Klima Connie Hedegaard og generalsekretær for NATO Anders Fogh Rasmussen.

Dagen afsluttes med en reception hos Danmarks Faste Repræsentant ved den Europæiske Union, ambassadør Jeppe Tranholm-Mikkelsen.

 
Tilknytning til Beredskabsstyrelsen

Prinsesse Marie har været tilknyttet Beredskabsstyrelsen siden 2011 som korpsmester à la suite.

Læs mere om Beredskabsstyrelsen.