Besøg ved solvarmeanlæg

Sunmarks anlæg ved Gaby-minen i Chile.
Sunmarks anlæg ved Gaby-minen i Chile. Foto: Felipe Vargas Larrain

Kronprinsparret aflægger i dag besøg ved Gaby-minen, hvor den danske virksomhed Sunmark opfører verdens største solvarmeanlæg.

Kronprinsparret vil i forbindelse med besøget blive introduceret til Chiles minedrift, Sunmarks arbejde i området og det igangværende anlægsbyggeri. Som afslutning på besøget vil Kronprinsparret markere etableringen ved sammen at afsløre det første færdige solpanel.

Den danske solenergi-virksomhed Sunmark har indgået aftale med verdens største kobbermineselskab, det sydamerikanske statsejede CODELCO, om at etablere anlægget, der ligger i Antofagasta-regionen i det nordlige Chile. CODELCOs Gaby-mine producerer årligt 120.000 tons kobber og bruger under denne proces 8.000 m3 olie. Solvarmeanlægget vil give en besparelse på 15.000 tons CO2 udslip og reducere den generelle miljøbelastning i området.

Fremover vil 80% af minens årlige varmebehov blive dækket af naturenergi svarende til en besparelse på ca. 7 millioner dollars. Aftalen med Sunmark blev indgået i 2012, og byggeriet skal efter planen stå færdigt i juni 2013 med et areal på 39.300 m3.

Arrangementet finder sted i forbindelse med Kronprinsparrets officielle besøg i Chile. Læs mere.

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Læs mere om Sunmark.

Læs mere om CODELCO.

PRESSEINFORMATION

PRESSEKONTAKT VED SUNMARK

Hans Grydehøj, tlf.: 24 84 22 64 eller e-mail: hg@sunmark.dk.