Første møde i High Level Task Force for ICPD

H.K.H. Kronprinsessen på talerstolen ved HLTF-mødet den 1. oktober 2012.
H.K.H. Kronprinsessen på talerstolen ved HLTF-mødet den 1. oktober 2012. Foto: Jesper Sunesen, Billed-Bladet

H.K.H. Kronprinsessen deltog i går i lanceringen af det internationale panel High Level Task Force for International Conference on Population and Development.

Kronprinsessen indgår i det nyoprettede internationale panel High Level Task Force for ICPD, der havde første møde i New York den 1. oktober 2012.

Kronprinsessens deltagelse i panelet ligger i forlængelse af Kronprinsessens mangeårige engagement i mødresundhed og kvinders rettigheder og vilkår samt Kronprinsessens virke som protektor for bl.a. FN’s Befolkningsfond, Maternity Worldwide, Dansk Flygtningehjælp og WHO-Europa.
 

Panelet skal de kommende år bidrage til at sikre den globale bekæmpelse af mødredødelighed, fremme kvinders reproduktive sundhed, rettigheder og adgang til familieplanlægning. Panelet ønsker, frem mod markeringen af 20-året for det såkaldte Kairo-handlingsprogram i 2014, at bidrage til den internationale opmærksomhed og dialog om kvinders reproduktive sundhed og rettigheder.

I forbindelse med lanceringen udtaler Kronprinsessen:
"Jeg er glad for på denne måde at få mulighed for at arbejde for en verden, hvor enhver graviditet er ønsket, hvor alle fødsler kan gennemføres på en sikker måde, og hvor alle kvinder har ret til at vælge på et oplyst grundlag - uanset hvem de er, og uanset hvor de bor."

 

De seneste tal viser, at ca. 222 millioner kvinder i udviklingslandene fortsat ikke har adgang til moderne familieplanlægning, og kun halvdelen af kvinderne i Afrika syd for Sahara føder med uddannet fødselshjælp.

 

Kronprinsessen ønsker med medlemskabet af panelet at øge opmærksomheden om bl.a. mødredødelighed og kvinders rettigheder og muligheder. 

 

Panelet består af 24 personer og bliver ledet af den tidligere finske præsident Tarja Halonen samt den tidligere præsident i Mozambique Joaquim Chissano.

 

 

 

 

 

 

 

YDERLIGERE INFORMATION

Se Kronprinsessens program. 

PRESSEINFORMATION

PRESSEKONTAKT I FORBINDELSE MED DEN OFFICIELLE LANCERING DEN 1. OKTOBER 2012:

Senior Communications Officer Kelly Castagnaro, tlf.: +1 (212) 214-0297 eller e-mail: kcastagnaro@ippfwhr.org.  

FOR OPLYSNINGER OM PANELETS ARBEJDE KONTAKT:

Chefkonsulent Anne Marie T. Voetmann, e-mail: anmvoe@um.dk, tlf.: 33 92 10 73/50 77 86 46  eller fuldmægtig Lena Hothes, e-mail: lenhot@um.dk. tlf.: 33 92 10 50.