H.K.H. Kronprinsessen besøger "dansk" børnebibliotek

Arkivfoto: Udsnit af børnebøger.
Arkivfoto: Udsnit af børnebøger. Foto: POLFOTO

H.K.H. Kronprinsessen gæster i dag det "danske" børnebibliotek Libro Alegre i forbindelse med Kronprinsparrets officielle besøg i Chile.

Kronprinsessen og en chilensk 8. klasse besøger det frivilligt drevne børnebibliotek, der ledes af den pensionerede danske folkeskolelærer Anne Hansen. Børnebiblioteket ligger uden for Chile i havnebyen Valparaíso og blev åbnet i 2001 af Anne Hansen, der ønskede at give fattige børn fra slumkvartererne mulighed for at læse bøger.

I anledning af lanceringen af tre nye danske børnebøger på spansk vil Anne Hansen læse op fra en af bøgerne, og Kronprinsessen besvare spørgsmål fra skolebørnene. Herefter vil Kronprinsessen uddele eksemplarer af bogen til skolebørnene.

Anne Hansens arbejde for fattige børn i slumområder startede oprindeligt som et æseldrevent bibliotek i Valparaíso. Med en koklokke og et æsel gik Anne Hansen gennem slumkvartererne, og når børnene kom ud, bredte hun et tæppe ud og satte sig ned og læste højt af skandinaviske børnebøger, som hun selv havde oversat til spansk. I 1997 var Anne Hansen med til at åbne det første børnebibliotek i La Legua, et slumkvarter i Chiles hovedstad, Santiago.

Omkring 20 frivillige fra forskellige lande er i dag tilknyttet biblioteket.

Oversatte bøger
  • Oskar K og Dorte Karrebæk: "Benni Båt" - på spansk "Pedro Paff"
     
  • Kim Fupz Aakeson: "Engelbert H og den sidste chance". Illustreret af Per Dybvig - på spansk "Angelson H y el ultimatum".
     
  • Kenneth Bøgh Andersen "Sisdæ sjanse". Illustreret af Mårdøn Smet - på spansk "la ulhima obortunidat".
Yderligere oplysninger

Læs mere om projektet på hjemmesiden for Chilensk-Nordisk Center for Børnelitteratur.