H.K.H. Prins Joachim besøger Laos

Foto: Steen Brogaard

H.K.H. Prins Joachim besøger som protektor CARE Danmark udviklingsprojekter i Laos den 11.-18. november 2014.

H.K.H. Prins Joachim vil under besøget blive præsenteret for udfordringer og løsninger i forhold til klimaforandringer i Laos samt besøge en dansk tekstilfabrik, som arbejder med socialt ansvar.

CARE’s projekt i det nordlige Laos har til formål at ruste fattige bønder mod klimakatastrofer, som i stigende grad truer deres livsgrundlag ved at ødelægge høsten. Projektet hjælper 78.000 mennesker i bjergene. Projektet hjælper med at introducere bønderne til forbedrede dyrkningsmetoder og afgrøder, som bedre kan modstå klimaforandringerne. 

For at sikre at landbruget kan give bønderne en fortjeneste, vil projektet skabe kontakt mellem bønderne på den ene side og sælgere af blandt andet såsæd og købere af deres landsbrugsprodukter på den anden side. 

PROGRAM

Tirsdag den 11. november
 

Vientiane

Middag på Makphet Restaurant
Kl. 18.00

H.K.H. Prins Joachim deltager i middag med CARE på en non-profit restaurant, som drives af Friends International og Laos Ministry of Social Welfare for at sætte fokus på gadebørn og unge i Laos. 

Onsdag den 12. november

Oudomxay

Besøg ved Oudomxay meteorologisk station
Kl. 14.30

Prinsen besøger en meteorologisk station i Oudomxay, der fokuserer på indhentning af informationer om vejret og formidling til brug i provinserne i forbindelse med tilpasning til klimaforandringer.

Torsdag den 13. november

Samphan District, Phongsaly

Besøg ved CARE lokalsamfund
Prinsen besøger et lokalsamfund i Samphan-distriktet, hvor CARE Laos har foretaget vurderinger af klimasårbarheden gennem Northern Uplands - Promoting Climate Resilience (NU-PCR)-projektet. Dagen sætter fokus på, hvordan lokalbefolkningen opfatter klimaforandringer i deres nærområde samt hvilke konsekvenser dette medfører. Prinsen præsenteres endvidere for bæredygtig landbrugsproduktion og landsbyplanlægning, der viser, hvordan nye metoder inden for landbrug kan gøre befolkningen mere modstandsdygtige over for klimaforandringerne.

Fredag den 14. november

Khua District, Phongsaly

Besøg ved CARE lokalsamfund
Prinsen besøger et lokalsamfund i Khua-distriktet, hvor CARE Laos har foretaget vurderinger af klimasårbarheden gennem Northern Uplands - Promoting Climate Resilience (NU-PCR)-projektet. Dagen sætter fokus på, hvordan lokalbefolkningen opfatter klimaforandringer i deres nærområde samt hvilke konsekvenser dette medfører. Prinsen præsenteres i lighed med besøget i Samphan-distriktet for bæredygtig landbrugsproduktion og landsbyplanlægning.

Lørdag den 15. november

Luang Prabang

Sejltur fra Khua til Nong Khiew
Kl. 13.30

Prinsen afsejler Khua by og vil under sejlturen på Nam Ou floden besigtige flodlandskabet.

Besøg ved Wat Xieng Thung
Kl. 15.00

Prinsen besøger Wat Xieng Thung, der er Luang Prabangs mest besøgte munkekloster. Besøget vil sætte fokus på nogle af Laos’ vigtige kulturelle seværdigheder.

Besøg ved Royal Palace Museum
Kl. 16.30

Prinsen besøger Royal Palace Museum. Paladset blev bygget til den daværende konge i 1904 og blev i 1975 omdannet til et nationalmuseum. Udstillingen indeholder blandt andet en gave fra Prins Axel af Danmark fra hans besøg i 1956.

Besøg ved Traditional Arts and Ethnology Centre (TAEC)
Kl. 18.30

Prinsen besøger centret, der fortæller om de forskellige etniske kulturer i det nordlige Laos.
Læs mere om TAEC

Søndag den 16. november

Phoukhoun District, Xieng Khuong

Besøg ved UXO Laos 
Kl. 12.00

Prinsen besøger et Lao National Unexploded Ordnance programme (UXO) og vil under besøget få forevist, hvordan Laos arbejder med at opspore og fjerne ueksploderede bomber og ammunition. 
Læs mere om UXO Laos

Besøg ved Mine Advisory Group (MAG) Visitor Centre og Quality of Life
Kl. 15.00

Prinsen vil under besøget blive præsenteret for historien om og konsekvenserne af ueksploderede bomber i Laos, samt hvordan der arbejdes for at støtte lokalsamfundene. Besøgscenteret fortæller historien om MAG, der er en humanitær organisation, som har ryddet ueksploderede bomber i Laos siden 1994. 
Læs mere om MAG i Laos

Mandag den 17. november

Phonsavan, Xieng Khuong

Besøg ved Plain of Jars
Kl. 09.00

Prinsen besøger Plain of Jars, der er områder med grupper af store historiske stenkrukker af ukendt oprindelse.

Vientiane

Besøg ved COPE centre
Kl. 13.00

Prinsen besøger COPE centre, der blev etableret i 2008. Prinsen vil under besøget blive præsenteret for historien om og konsekvenserne af ueksploderede bomber i Laos samt arbejdet med at støtte lokalsamfundene. Ved siden af centret besøger Prinsen en klinik, som hjælper ofre for ueksploderede bomber, blandt andet ved hjælp af nye proteser.  
Læs mere om COPE Centre.  

Middag
Kl. 19.00

Prinsen deltager i middag med danskere bosiddende i Vientiane m.fl.

Tirsdag den 18. november

Vientiane

Briefing om CARE’s MACPUW Program og Laos Trade Union aktiviteter
Kl. 08.00

Prinsen overværer en briefing om CARE’s Protections and Choice for Marginalised Urban Women (MACPUW) Programme og Laos Trade Union aktiviteter vedrørende fabriksarbejdere. Formålet er at belyse udfordringerne omkring kvindelige fabriksarbejderes arbejde i tekstilindustrien. Briefingen fokuserer også på, hvordan CARE og partnere arbejder for at støtte dem.

Besøg ved Vientiane Youth Centre
Kl. 09.00

Prinsen besøger Vientiane Youth Centre, der drives af Lao Women Union. CARE programmet henviser fabriksarbejdere til centeret og deres mobile klinik. Klinikken tilbyder unge mænd og kvinder vejledning i og behandling af almindelige reproduktive sygdomme. 
Læs mere om Vientiane Youth Centre

Besøg ved den danske tøjfabrik MASCOT
Kl. 14.00

Prinsen besøger den danskejede virksomhed MASCOT, der fokuserer på høje standarder inden for arbejdsmiljø for fabriksarbejderne. Under besøget vil Prinsen indvie MASCOT’s nye sundhedssprogram for personalet. 
Læs mere om MASCOT

FOTO & VIDEO

Se billeder fra besøget.