Kronprinsen besøgte børnearbejdere i Bangladesh

H.K.H. Kronprinsen besøger Red Barnets projekt Work2Learn.
H.K.H. Kronprinsen besøger Red Barnets projekt Work2Learn. Foto: Ken Hermann

Den 16. - 19. marts var Kronprinsen som protektor for Red Barnet i Bangladesh for at følge børnearbejdere og se udviklingsprojekter i Dhaka.

Under besøget fik Kronprinsen lejlighed til at tale med børn, der arbejder som tjenestefolk i private hjem, heriblandt et 11-årigt barn som i seks år har arbejdet i flere forskellige husholdninger, samt følge børns arbejde på en stålfabrik.

”Rejsen har gjort et stort indtryk. Det sætter vores egne børns vilkår i perspektiv. Mange børn i Bangladesh kæmper en daglig kamp for overlevelse, men gennem en målrettet og koordineret indsats – fra myndigheder, virksomheder og organisationer som Red Barnet – gøres der dagligt et stort arbejde for at skabe bedre rammer for børnene," fortalte Kronprinsen ved hjemkomsten.  

Kronprinsen besøgte Red Barnets projekt Work2Learn, der samarbejder med blandt andre skandinaviske tekstilvirksomheder om at skabe bedre og mere sikre forhold for børnene i deres arbejde. Projektet fungerer også som en praktikplads for børnene, der uddannes inden for et særligt produktionsområde, som giver dem bedre forudsætninger for at få arbejde senere i livet. Samtidig tilbydes børnene skolegang.

"Trods fattigdom og barske livsvilkår mødte jeg børn, som på grund af et par timers skolegang eller adgang til et værested udviste en utrolig styrke og mod på livet. Det viser, hvor lidt der egentlig skal til for at gøre en stor forskel for børnene,” udtalte Kronprinsen. 

Kronprinsens ophold blev afsluttet med et besøg i et slumkvarter, hvor børn i organisationen Child Brigade hjælper andre børn med at komme ud af børnearbejde.

Rejsen var en del af planlægningen af Red Barnets Landsindsamling den 2. september 2012.

YDERLIGERE OPLYSNINGER

Læs mere om Red Barnet og deres hjælpearbejde

Se flere billeder fra Kronprinsens tur