Program for besøg i Litauen

Foto: POLFOTO

H.K.H. Kronprinsen vil den 8.-10. oktober 2013 stå i spidsen for et officielt dansk erhvervsfremstød i Litauen sammen med minister for klima, energi og bygninger Martin Lidegaard.

Program

Tirsdag den 8. oktober

Præsidentpaladset
kl. 16.00
Litauens Præsident H.E. Dalia Grybauskaite byder H.K.H. Kronprinsen velkommen til Litauen. Officielt foto og signering i gæstebog.

Læs mere om Præsidentpaladset.

Besøg hos Bang & Olufsen
kl. 18.05
Kronprinsen besøger Bang & Olufsens butik i Vilnius i anledning af virksomhedens 20-års jubilæum i Litauen. Indehaver af butikken vil under besøget give en præsentation af butikkens historie.

Læs mere om Bang & Olufsen.

Udstillingen "Interrelations"
kl. 18.30
Kronprinsen er til stede ved åbningen af udstillingen "Interrelations" med moderne dansk kunst og får fremvist udstillingen af de tilstedeværende danske kunstnere, der har bidraget med værker. Der vil efterfølgende være reception.
Kunstnerne er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, og udstillingen vises fra den 9. oktober til den 2. november i Vilnius.

Læs mere om Vilnius Academy of Arts.

Onsdag den 9. oktober

Danish-Lithuanian Business Forum
kl. 9.00
Kronprinsen deltager ved åbningen af Danish-Lithuanian Business Forum og holder tale i forlængelse af Præsidenten. Kronprinsen overværer herefter åbningen af sektorseminarerne ”Renovation and Energy efficiency in buildings” og ”Food, Food Technology and Retail”.
I Danish-Lithuanian Business Forum deltager en række erhvervsledere og beslutningstagere fra Danmark og Litauen, som får mulighed for udveksling af erfaringer og ideer til nye initiativer samt etablering af mulige samarbejder i forbindelse med erhvervsførelse i Litauen.

Danske Bank
kl. 11.50
Kronprinsen besøger Danske Bank og er med til at igangsætte konkurrencen "Financial Literacy" for litauiske børn. I forbindelse med besøget vil litauiske skolebørn få mulighed for at stille Kronprinsen spørgsmål via en live videoforbindelse.

Udstillingen "A Modern Royal Household"
kl. 14.15
Kronprinsen besøger The Vytautas Art Museum og forevises udstillingen "A Modern Royal Household", hvor restaureringen og den kunstneriske dekoration af Frederik VIII's Palæ portrætteres. "A Modern Royal Household" blev skabt som en del af kulturprogrammet under det danske EU-formandskab og er blevet fremvist i flere lande. Den 3. oktober åbnede udstillingen i Vilnius.

Læs mere om udstillingen.

Old Town Hall
kl. 15.00
Kronprinsen besøger rådhuset og modtages af borgmesteren i Vilnius, hvorefter der vil være sightseeing på bycykler. Turen starter ved rådhuset og slutter i bykvarteret Užupis med stop undervejs ved Vilnius University.

Læs mere om rådhuset i Vilnius.

Užupis

kl. 16.00
Kronprinsen deltager ved afsløring af en tavle med dansk oversættelse af Užupis' forfatning. Studerende, der læser dansk i Vilnius University, vil læse forfatningen op på dansk.
Užupis er et af de ældste bykvarterer i Vilnius og ligger i udkanten af den gamle bykerne. Som selverklæret republik har Užupis blandt andet egen forfatning, flag og valuta.

Læs mere om Užupis.

Gallamiddag
kl. 19.00
Præsidenten er vært ved en gallamiddag, der finder sted i Palace of the Grand Dukes of Lithuania, med deltagelse af repræsentanter for danske virksomheder samt øvrigt inviterede gæster. Paladset blev oprindeligt opført i det 15. århundrede, men blev i 1801 revet ned. I 2002 påbegyndtes en rekonstruktion af paladset, som har betydet, at the Palace of the Grand Dukes of Lithuania nu står genopført.

Torsdag den 10. oktober

Erhvervsbrunch
kl. 9.00
Præsidenten er vært ved en erhvervsbrunch i præsidentpaladset.

Åbningsceremoni i anledning af "Danish Days"
kl. 10.00
Kronprinsen deltager i åbningen af "Danish Days", som har til formål at tiltrække danske virksomheder, der sælger forbrugsgoder, til Litauen.
"Danish Days" finder sted i Panorama, der er et af de største indkøbscentre i Vilnius. Under besøget vil Kronprinsen få lejlighed til at besøge de danske butikker Ecco og Pandora, der er repræsenteret i centret. Flere begivenheder vil finde sted i løbet af "Danish Days", heriblandt opbygningen af en større LEGO-installation for børn.

Yderligere oplysninger

Se fotos fra H.K.H. Kronprinsens besøg. 

Presseinformation

For yderligere presseinformation samt presseprogram gå venligst til Presse.

Pressefotos

I forbindelse med H.K.H. Kronprinsens officielle besøg i Litauen den 8.-10. oktober 2013 kan der downloades fotos til redaktionel omtale. Gå venligst til Pressefotos.