Program for besøg i Myanmar

Arkivfoto. Luftfoto ved indflyvning til Yangon, Myanmar.
Arkivfoto. Luftfoto ved indflyvning til Yangon, Myanmar. Foto: Polfoto

H.K.H. Kronprinsessen rejser med udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen til Myanmar den 10.-12. januar 2014. Besøget har fokus på kvinders svære forhold i det fattige sydøstasiatiske land, hvor der efter 50 års militærjunta er blevet åbnet op for demokratiske reformer, internationalt udviklingssamarbejde og udenlandske investeringer.

Kronprinsessen er protektor for UNFPA og Dansk Flygtningehjælp og besøger blandt andet et af UNFPA's centre samt lejre for internt fordrevne, som støttes af Dansk Flygtningehjælp. Besøget sætter desuden fokus på et projekt, der vil blive støttet af Danmarks Indsamling 2014, som finder sted 1. februar 2014. 

Program

Fredag den 10. januar

UNFPA's Youth Development Centre
kl. 12.15
H.K.H. Kronprinsessen besøger UNFPA's Youth Development Centre i Yangon, hvor stedets unge vil optræde med en danse- og musikserie, som anvendes i centrets opsøgende og oplysende arbejde. De unge undervisere fra centret vil orientere om de udfordringer, som unge burmesere står overfor. Kronprinsessen får forevist centret og hilser på de unge.

UNFPA  er FN's befolkningsfond, som arbejder på at sikre, at enhver graviditet er ønsket, at enhver fødsel er sikker, samt at unge mennesker ikke får HIV/AIDS.

Læs mere om UNFPA i Myanmar.

Marie Stopes International Clinic
kl. 14.15
Kronprinsessen besøger Marie Stopes International Clinic i Thingangyun, Yangon. Klinikken forevises, og Kronprinsessen hilser på stedets patienter.

Marie Stopes International Clinic er en global organisation, som arbejder med familieplanlægning, spædbørnspleje, HIV-test og behandling. Organisationen har udført arbejde i Myanmar siden 1998.

Læs mere om Marie Stopes International Clinic i Myanmar.

Reception
kl. 18.30
Kronprinsessen deltager med udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen i en reception for danskere og ansatte i danske virksomheder i Myanmar samt NGO'er og andre partnere i Yangon.

Lørdag den 11. januar

Shwedagon Pagoda
kl. 07.15
Kronprinsessen besøger det 2.500 år gamle buddhistiske tempel Shwedagon Pagoda i Yangon. 

Læs mere om Shwedagon Pagoda.

Møde med regeringschef for Rakhine, Rittwe
kl. 15.00
Kronprinsessen deltager i et møde med regeringschefen for delstaten Rakhine i statens hovedstad Rittwe.

Orienteringsmøde ved Dansk Flygtningehjælp
kl. 19.00
Kronprinsessen deltager i et orienteringsmøde afholdt af Dansk Flygtningehjælp omhandlende flygtningeforhold og besøg i lejre for internt fordrevne.

Søndag den 12. januar

Say Tha Mar Gyi
kl. 09.45
Kronprinsessen besøger lejren Say Tha Mar Gyi i Sittwe, hvor internt fordrevne muslimer opholder sig, og hilser på modtagere af hjælp fra Dansk Flygtningehjælp. Lejren vil desuden blive økonomisk støttet af Danmarks Indsamling 2014.

I delstaten Rakhine er mere end 115.000 mennesker fordrevet og bosat i midlertidige lejre.

Læs mere om Dansk Flygtningehjælps arbejde i Myanmar.

Sat Roe Kya
kl. 13.00
Kronprinsessen besøger lejren Sat Roe Kya for internt fordrevne buddhister og hilser på modtagere af hjælp fra Dansk Flygtningehjælp.

 

Presseinformation

Gå venligst til Presse.

Foto & Video

Se billeder fra besøget.