Program for besøg i New York

H.K.H. Kronprinsessen under HLTF-mødet 2012.
H.K.H. Kronprinsessen under HLTF-mødet 2012. Foto: Jesper Sunesen, Billed-Bladet ©

H.K.H. Kronprinsessen er den 27. – 29. september 2015 i New York blandt andet for at deltage i en række aktiviteter i forbindelse med FN’s Generalforsamling.

Rejsen er i regi af Kronprinsessens engagement for fremme af kvinder og pigers rettigheder og ligestilling, herunder Kronprinsessens medlemskab af High Level Task Force for den Internationale Konference for Befolkning og Udvikling.

Se billedgalleri fra besøget.

Program for pressen

Søndag den 27. september

Global Leaders’ Meeting on Achieving Gender Equality and Women’s Empowerment
Kl. 8.45

Under besøget vil Kronprinsessen deltage i ‘Global Leaders’ Meeting on Achieving Gender Equality and Women’s Empowerment’. Mødet tager afsæt i 20-året for vedtagelsen af Beijing Erklæringen og Handlingsplanen på den Fjerde Verdenskongres for Kvinder i 1995, der har til formål at få stats- og regeringschefer til at genbekræfte landenes politiske engagement og vilje til at opfylde målsætningerne om kvinders og pigers rettigheder. Kinas præsident, Xi Jinping og FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, er værter for mødet. Statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager også i mødet.    

Besøg ved North Nordic Food Festival
Kl. 11.20

Kronprinsessen vil desuden deltage i ‘North Nordic Food Festival’. En festival, der for tredje år i træk hylder det nordiske køkken. Under den såkaldte ’Denmark Day’ vil Kronprinsessen blandt andet møde kok og entreprenør Claus Meyer, der i 2016 vil åbne en såkaldt ’Nordic Food Hall’ på Grand Central Terminal, netop i New York. Her deltager også miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

#Generation 2030: Torchbearers for the SDGs 
Kl. 13.30

Kronprinsessen holder den indledende tale under mødet ’#Generation2030: Torchbearers for the SDG’s’. Et møde, der sætter fokus på unges vigtige rolle i implementeringen af de nye Verdensmål. Mødet afholdes i fællesskab af Danmark, Sri Lanka, Storbritannien, Burkina Faso, Rwanda, FN’s udviklingsprogram, FN Generalsekretærens Særlige Udsending for unge samt civilsamfundsorganisationen ’Restless Development’. Desuden deltager formanden for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft. En række unge vil fortælle om deres personlige engagement i f.eks. seksuel og reproduktiv sundhed, og mødet vil give mulighed for dialog mellem de unge og regeringsrepræsentanterne.

Maternity Foundation
Kl.17.00

Kronprinsessen holder åbningstalen ved den danske organisation ’Maternity Foundations’ arrangement ’Mobile Innovations for Maternal Health’. Arrangementet sætter fokus på brugen af mobilteknologi til at redde mødres og spædbørns liv i udviklingslande. I forbindelse med arrangementet vil ’The Safe Delivery App’ - et nyt mobilt læringsværktøj til fødselshjælpere i Afrika - blive præsenteret. App'en er udviklet af Maternity Foundation i samarbejde med Københavns Universitet og Syddansk Universitet. 

Mandag den 28. september

Møde i High Level Task Force 
Kl. 10.00

Kronprinsessen deltager i et heldagsmøde i High Level Task Force for den Internationale Konference for Befolkning og Udvikling (HLTF). HLTF er et uafhængigt organ bestående af 26 fremtrædende ledere, herunder statsoverhoveder, ministre og parlamentarikere, repræsentanter fra civilsamfundet og den private sektor og filantropiske ledere. HLTF har til formål at fremme og sikre kvinders og pigers seksuelle og reproduktive sundhed og rettigheder i den nye 2030 Dagsorden for Bæredygtig Udvikling. Kronprinsessen har været medlem af HLTF siden etableringen i oktober 2012.

Tirsdag den 29. september

Women Deliver: The Road to Copenhagen 2016
Kl. 9.10

’Women Deliver: The Road to Copenhagen’ er et møde organiseret af organisationen Women Deliver, UNWomen og den danske FN Mission. Her vil Kronprinsessen sammen med Eksekutiv Direktørerne for UN Women og Women Deliver, den danske udenrigsminister, Kristian Jensen, samt ligestillingsministre og unge fra hele verden diskutere, hvordan investering i piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel kan være med til at skabe fremgang. Mødet i New York leder op til næste års Women Deliver konference, som afholdes i København i maj 2016 med Kronprinsessen som protektor.

Presseinformation

Pressekontakt ved Women Deliver

Director of communications Jessica Malter e-mail JMalter@womendeliver.org eller tlf. +1 646 695 9100.

Pressekontakt ved High Level Task force, #Generation2030 og ‘Global Leaders’

Second Secretary/election officer Ane Villumsen e-mail anvill@um.dk eller tlf. +1 212-705-4926 / +1 917-392-3394.

Pressekontakt ved Maternity Foundation

PR, Communication and Fundraising Lise Knudsen e-mail lknu@maternity.dk eller tlf. 22 11 70 52. 

Pressekontakt ved North Nordic Food Festival

Head of Press & Communications Ulla Dubgaard e-mail ulldub@um.dk eller tlf. +1 212 705 4939.

Pressekontakt ved Kongehuset

Kommunikationsmedarbejder Anne Mette Kirk Ørskov e-mail kom@kongehuset.dk eller tlf. 33 40 25 08.

Foto & Video

Se billeder fra besøget.