Program for D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessens besøg i USA oktober 2011

Torsdag den 20. oktober

H.K.H. Kronprinsens program
Boston

 

Åbning af Danish Connected Care på Connected Health Symposium

 

Kl. 10.40

Kronprinsen deltager i åbningen af Connected Health Symposium, hvor førende danske sundhedsvirksomheder præsenterer digitale løsninger inden for sundhedsområdet. Kronprinsen holder hovedtalen.

Læs mere: Connected Health Symposium

Besøg på Harvard University
Kl. 13.50 

Kronprinsen besøger John F. Kennedy School of Government på Harvard University, hvor han studerede tidligere, og hilser på professorer, formanden for Crown Prince Frederik Fund Gustav Christensen og danske studerende.

Læs mere: Harvard University

H.K.H. Kronprinsessens program
New York City
Møde med UNFPA
Kl. 9.00

Kronprinsessen deltager i møde med viceeksekutivdirektørerne Mari Simonen og Purnima Mane i UNFPA, FNs Befolkningsfond. Kronprinsessen er protektor for UNFPA, der arbejder for reproduktiv sundhed og udvikling.

Læs mere: UNFPA
 
Besøg ved Harlem Children’s Zone
Kl. 13.30

Kronprinsessen besøger non-profit organisationen Harlem Children’s Zone, der arbejder for at styrke lokalsamfundet ved at skabe sunde og trygge omgivelser for børn i Harlem, så de er i stand til at gennemføre hele skoleforløbet og blive en del af arbejdsmarkedet. Projektet er af avisen The New York Times blevet kaldt ”et af nutidens mest ambitiøse og sociale eksperimenter”.

Læs mere: Harlem Children's Zone

Åbning af American Scandinavian Foundation Centennial Exhibition
Kl. 17.20

Sammen med skandinaviske statsoverhoveder deltager Kronprinsessen i åbningen af den fælles nordiske udstilling American Scandinavian Foundation Centennial Exhibition ”Luminous Modernism” i anledning af 100-året for ASF. Udstillingen indeholder blandt andet værker af Edvard Munch og Vilhelm Hammershøi.

Læs mere: Scandinavia House

Fredag den 21. oktober

Kronprinsparrets program
New York City

Besøg ved 11. september Mindesmærke
Kl. 9.20

Kronprinsparret besøger det nye mindesmærke for 11. september med skandinaviske statsoverhoveder for at mindes tiåret for terrorangrebet på World Trade Center.

Læs mere: 9/11 Memorial Site

New Jersey
Forretningsfrokost
Kl. 11.30

Kronprinsparret deltager i forretningsfrokost med erhvervsledere fra danske virksomheder med selskaber i staten New Jersey samt deres forretningsforbindelser og kunder. De danske virksomheder er: Maersk, Danish Crown, SAS, Leo Pharma, Novo Nordisk og Oticon.

 

Indvielse af Leo Pharmas amerikanske hovedkvarter
Kl. 13.15

Kronprinsparret indvier Leo Pharmas amerikanske hovedkvarter i New Jersey. Kronprinsessen holder tale og overrækker donation fra Leo Foundation til det amerikanske Skin Cancer Foundation.

Læs mere: Leo Pharma

New York City
Åbning af BIG Architectural Studio NYC
Kl. 15.30

Kronprinsparret deltager i åbning af BIG Architectural Studio NYC, grundlagt af den danske arkitekt Bjarke Ingels, som er udvalgt til at opføre et innovativt og bæredygtigt højhus på Manhattan.

Læs mere: BIG-Bjarke Ingels Group

Gallamiddag
Kl. 18.30

I anledning af 100-året for American Scandinavian Foundation er Kronprinsparret sammen med statsoverhoveder fra Norge, Sverige, Finland og Island æresgæster ved gallamiddag på Hilton Hotel i New York.

 

Lørdag den 22. oktober

Kronprinsparrets program
New York City

Besøg på New Nordic Cookout på Union Square grøntmarked
Kl. 10.15

Kronprinsparret deltager i arrangementet New Nordic Cookout, som introducerer newyorkerne for det nye nordiske køkken, hvor lokale, bæredygtige ingredienser udnyttes. Arrangementet ledes af chefkokken René Redzepi fra den danske verdenskendte restaurant Noma, og de anerkendte danske kokke Adam Aamann, Bo Bech og Claus Henriksen præsenterer nordiske retter lavet på lokale, bæredygtige ingredienser. Arrangementet afholdes i samarbejde med bl.a. GrowNYC, en lokal non-profit organisation, som arbejder for at skabe et grønt og bæredygtigt New York.

Læs mere: GrowNYC

Søndag den 23. oktober

Kronprinsparrets program

NFL fodboldkamp i New Jersey
Kl. 11.45

Kronprinsparret overværer en fodboldkamp mellem New York Jets og San Diego Chargers på New Meadowslands Stadium i New Jersey.

 

H.K.H. Kronprinsessens program
Besøg ved Jacob Friis Settlement House i Queens
Kl. 17.00     

Kronprinsessen aflægger besøg hos non-profit organisationen Jacob Riis Settlement House i Queens. Organisationen blev grundlagt af den dansk-amerikanske sociale reformator Jacob Riis i begyndelsen af 1900-tallet og tilbyder i dag blandt andet videreuddannelse for voksne og undervisningsaktiviteter for børn og ældre.

Læs mere: Jacob Friis Settlement House  

Mandag den 24. oktober

Kronprinsparrets program
New York City

Indvielse af samarbejde mellem den danske softwareleverandør Team Online og Lifespire Inc.
Kl. 9.30

Kronprinsparret indvier samarbejdet mellem danske Team Online og Lifespire, et servicecenter for udviklingshandicappede. Team Online udvikler softwareudstyr til hjælp for mennesker med et udviklingshandicap.

Læs mere: Team Online og Lifespire Inc.

H.K.H. Kronprinsens program
Besøg ved Radiometers installation på hjerteafdelingen på Mount Sinai Hospital
Kl. 10.30

Kronprinsen besøger hjerteafdelingen på Mount Sinai Hospital i New York, hvor den danske virksomhed Radiometer præsenterer og demonstrer udstyr, der er specialudviklet til hjertepatienter.

Læs mere: Radiometer
 
H.K.H. Kronprinsessens program
Besøg ved Green House Project på PS333, Manhattan School for Children
Kl. 10.30

Kronprinsessen besøger et ”Green House Project” på Manhattan School for Children med den danske chefkok René Redzepi fra Noma. Green House konceptet er en innovativ måde at dyrke grøntsager på uden jord og er blevet et udbredt koncept på taget af New York Citys skoler. På PS333 er det en dansk kvinde, som har været med til at etablere Green House projektet. Kronprinsessen overværer, hvordan René Redzepi sammen med eleverne og med inspiration fra New Nordic Cuisine høster og tilbereder bæredygtige retter og sætter fokus på bæredygtige landbrugsmetoder, klimaforandringer og effektiv udnyttelse af vand og energi.

Læs mere: Green House Project

Kronprinsparrets program
Indvielse af restaurant Aamanns/Copenhagen i Tribeca
Kl. 12.30

På USA's National Food Day deltager Kronprinsparret i indvielse af smørrebrødsrestauranten Aamanns/Copenhagen, den første danske restaurant på Manhattan i mange år. Den anerkendte kok Aamanns ønske er at skabe ”et lille Danmark” i New York og lære amerikanerne om det danske køkken, dansk kultur, historie og traditioner. 

Læs mere: Aamanns/Copenhagen 

Åbning af design-eventet Danish Design Fusion samt Carl Hansen & Son A/S Showroom i Soho
Kl. 13.30

Kronprinsparret deltager i åbning af den danske møbelvirksomhed Carl Hansen & Søns nye showroom i Soho samt design-eventet Danish Design Fusion med de danske designmærker B&O, Kvadrat, Stelton og Georg Jensen. Begivenheden markerer dansk designs førende position i USA og især i New York, som indledtes i 1951 med Finn Juhls arkitektur og møbeldesign i FN.   

Læs mere: Carl Hansen & Søn   

 
 
YDERLIGERE OPLYSNINGER

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen aflægger officielt besøg til USA i perioden 20.-25. oktober.

Kronprinsparret står i spidsen for det store erhvervsfremstød ”Creative and Healthy for Life” i New York og Boston. Erhvervsfremstødet skal sætte fokus på Danmarks førende position inden for digitale løsninger på sundhedsområdet samt skabe opmærksomhed om dansk kreativitet inden for design og mode. Derudover deltager Kronprinsparret i en række aktiviteter, der sætter fokus på sundhed og aktiv livsstil samt bæredygtighed inden for arkitektur og gastronomi.

Som et led i erhvervsfremstødet åbner Kronprinsen ”Connected Health Symposium” i Boston, hvor førende danske sundhedsvirksomheder deltager sammen med 1200 beslutningstagere inden for sundhedsområdet.

Kronprinsparret er under besøget til New York desuden æresgæster sammen med statsoverhovederne fra Norge, Sverige, Finland og Island ved en gallamiddag i anledning af 100-året for American Scandinavian Foundation.  Kronprinsparret aflægger endvidere besøg ved mindesmærket Ground Zero med de nordiske statsoverhoveder for at markere tiåret for terrorangrebet på World Trade Center.

Læs mere om besøget på royalvisitnyc.com.

Til redaktionerne
Oplysninger om presseakkreditering fås fra Generalkonsulatet i New York via royalvisitnyc.com eller ved at kontakte Presse– og kommunikationsansvarlig Ulla Dubgaard på e-mail ulldub@um.dk  og tlf. ( 1) 212 705 4939.
Akkrediteringsfrsiten er fredag den 16. september 2011.

FOTO & VIDEO

Se billeder fra besøget.