Program for erhvervsfremstød i Tyskland

D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen, 2014.
D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen, 2014. Foto: Franne Voigt

Kronprinsparret aflægger officielt besøg i Tyskland den 19.-21. maj 2015 for at stå i spidsen for en dansk erhvervsdelegation.

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen besøger Hamborg og München for at stå i spidsen for en dansk erhvervsdelegation med 75 deltagende virksomheder. 

Besøgets overordnede tema er Danish Living/Dänisches Leben, der har fokus på følgende sektorer både i Hamborg og i München:

Sustainable Living – arkitektur, byggeri, byplanlægning, vedvarende energi, energieffektivitet og miljørelaterede teknologier
Healthy Living – medicinalvarer, hjælpemidler og medicinsk udstyr og -teknologi
Tasty Living – mad, drikkevarer, gastronomi og turisme
Stylish Living – mode, design, møbler og boligindretning

Både i Hamborg og München vil Kronprinsparret deltage i åbningen af erhvervsseminarer samt aflægge besøg ved de fire sektorseminarer (Sustainable Living, Healthy Living, Tasty Living og Stylish Living). Ligeledes deltager Kronprinsparret i erhvervsfrokoster samt festmiddage for de deltagende virksomheder og deres gæster. Programmet kommer også til at inkludere flere virksomhedsbesøg i begge byer. 

I Hamborg modtages Kronprinsparret af borgmester Olaf Scholz på Das Hamburger Rathaus, og i München er Bayerns ministerpræsident Horst Seehofer og fru Seehofer værter ved en frokost i München Residenz.

Program
Tirsdag den 19. maj 

Hamborg

Fælles program

Modtagelse på Hamborg Rådhus
Kl. 9.30

Officiel modtagelse af Kronprinsparret ved Hamborgs overborgmester Olaf Scholz på Hamborg Rådhus. 

Grand Opening af erhvervsdelegationens program i Hamborg
Kl. 10.15
Kronprinsparret deltager i åbningsceremoni af erhvervsdelegationens program med 450 danske og tyske gæster herunder virksomhedsledere og beslutningstagere. Ved arrangementet vil der blandt andet være taler ved handels- og udviklingsminister Mogens Jensen og Hamborgs overborgmester.

Besøg ved sektorseminaret Stylish Living
Kl. 11.00

Kronprinsparret deltager i åbning af seminaret Stylish Living og overværer en kort præsentation af virksomhederne. Formålet med seminaret er at skabe opmærksomhed om dansk design, hvor fokus vil være på tre trends: Slow Living, Urban Jungle og Silent Fusion. Under seminaret vil virksomheder fra den danske erhvervsdelegation give eksempler på, hvordan de omsætter disse trends i deres kollektioner og produkter. 

Besøg ved sektorseminaret Tasty Living
11.15

Kronprinsparret vil ved seminaret overvære oplæg om danske fødevarer og turisme. Efterfølgende vil Kronprinsparret overvære et kokkeshow, hvor der vil blive tilberedt eksempler på innovativ gastronomi med danske råvarer. Kronprinsparret vil deltage i den sidste del af tilberedningen. Afslutningsvis vil Kronprinsessen forestå overrækkelsen af en donation på ferieophold i Danmark til familier med børn med psykiske lidelser i Nordtyskland.

Besøg ved sektorseminaret Sustainable Living
Kl. 11.45
Kronprinsparret besøger seminaret "Danish Architecture - Shaping People's Lives" arrangeret i samarbejde med erhvervsorganisationerne Danske Arkitektvirksomheder og DI Energibranchen. Seminarets målsætning er at præsentere danske arkitektur- og designkompetencer over for eksisterende samt nye og potentielle partnere. 

Besøg ved sektorseminaret Healthy Living
Kl. 12.25
Kronprinsparret besøger sektorseminaret Healthy Living med teamet ”Rethinking Healthcare”. Seminaret danner ramme for en åben dialog omkring udfordringer og muligheder på sundhedsområdet i Danmark og i Tyskland. Kronprinsparret vil overvære en paneldebat med repræsentanter fra den danske farmaceutiske industri.

Erhvervsfrokost
Kl. 13.00

Kronprinsparret deltager i erhvervsfrokost med deltagere fra sektorseminarerne. Under frokosten vil der være korte taler ved blandt andet Danmarks ambassadør i Tyskland Per Poulsen-Hansen. 

Program for H.K.H. Kronprinsen

Besøg på hospital Asklepios Klinikum i Barmbek
Kl. 15.05

Kronprinsen besøger et moderne tysk hospital, som anvender flere danske løsninger. Under besøget vil Kronprinsen blive vist rundt på hospitalet og overvære præsentationer af de danske virksomheder, hospitalet samarbejder med. 

Læs mere om hospitalet. 

Besøg ved sektorkonference Sustainable Living på HafenCity Universität
Kl. 16.00

Kronprinsen besøger konferencen "Liveable and Energy Efficient Cities of the Future", hvor der vil blive præsenteret eksempler på danske virksomheders kompetencer inden for bæredygtig byudvikling og energieffektivitet i bygninger og industri. 

Program for H.K.H. Kronprinsessen

Åbning af dansk designudstilling
Kl. 15.00

Kronprinsessen besøger designcentret Stilwerk og forestår åbningen af en dansk designudstilling, som bliver kurateret af stylisten Norbert Engelbrecht. Udstillingens formål er at skabe opmærksomhed om dansk design. Undervejs vil Kronprinsessen hilse på deltagende virksomheder. 

Besøg ved Edeka-supermarkedet i Rindermarkthalle 
Kl. 15.45

Kronprinsessen besøger Edeka-supermarkedet, som har indrettet en Danmarksgade, hvor der udstilles en række danske produkter. Her vil Kronprinsessen blive vist rundt af Edekas ledelse og se de danske udstilleres produkter.

Fælles program

Åbning af udstillingen ”Create with Aarhus” på HafenCity Universität

Kl. 16.30
Kronprinsparret deltager i åbning af udstillingen ”Create with Aarhus”, der er en samlet præsentation af visionerne for byens udvikling med fokus på bæredygtig byudvikling. Til arrangementet vil der være repræsentanter fra Aarhus Kommune, Arkitektskolen i Aarhus og fra dansk erhvervs- og kulturliv i Hamborg. Udstillingen skal bidrage til at skabe kontakt mellem byerne Aarhus og Hamborg, eksponere dansk arkitektur og styrke forretningsbaseret samarbejder.

Læs mere om udstillingen. 

Program for H.K.H. Kronprinsen

Deltagelse ved Femern Bælt briefing
Kl. 17.30
Kronprinsen deltager sammen med handels- og udviklingsministeren i en baggrundsbriefing om den faste forbindelse over Femern Bælt med udvalgte beslutningstagere fra de største logistikvirksomheder i Hamborg-området.

Fælles program

Middag for erhvervsorganisationer i Handelskammer Hamburg
Kl. 19.30

Kronprinsparret deltager i middag med erhvervsdelegationen samt danske og tyske gæster. Under middagen vil der blandet andet være taler ved handels- og udviklingsministeren samt Hamborgs wirtschaftssenator (rådmand for erhvervsanliggender) Frank Horch og underholdning ved Danmarks Radios Bigband.

Onsdag den 20. maj

Besøg hos Carlsberg-bryggeri
Kl. 9.50

Kronprinsparret aflægger besøg hos Holsten Bryggeriet, der er ejet af Carlsberg og præsenteres for bryggeriet og dets aktiviteter. Under besøget vil Kronprinsen deltage i brygning af øl.

Munchen

Modtagelse på slottet Residenz
Kl. 13.00

Kronprinsparret modtages af Bayerns ministerpræsident Horst Seehofer og frue på slottet Residenz. 

Frokost i Antiquarium
Kl. 13.45

Bayerns ministerpræsident er vært ved frokost med Kronprinsparret samt repræsentanter fra delstaten Bayern, tyske erhvervsfolk, den danske officielle delegation og repræsentanter fra den danske erhvervsdelegation m.fl. Ved frokosten vil der være taler ved ministerpræsidenten og Kronprinsen. 

Læs Kronprinsens tale

Besøg ved konference om diabetes
Kl. 15.10

Kronprinsparret aflægger besøg ved konferencen "Politisk bæredygtige diabetesstrategier - en dansk-bayersk dialog" arrangeret i samarbejde med Novo Nordisk. Der vil være velkomst ved landagspræsident Barbara Stamm, hvorefter Kronprinsparret vil hilse på udvalgte tyske og danske gæster ved konferencen. 

Læs mere om konferencen. 

Genåbning af ECCO's 'Flagship Store'
Kl. 15.50

Kronprinsparret deltager i genåbningen af ECCO's Flagship Store, da ECCO har redesignet deres butikker med henblik på at inddrage dansk design. Der vil være en officiel velkomst, hvorefter Kronprinsparret vil forestå genåbningen. 

Officiel åbning af Georg Jensens nye 'Flagship Store'
Kl. 16.30

Kronprinsparret deltager i åbningen af Georg Jensens første Flagship Store i München. Der vil være officiel velkomst ved Georg Jensens administrerende direktør David Chu, hvorefter Kronprinsparret vil forestå den officielle åbning af butikken. 

Middag for erhvervsdelegationen
Kl. 19.30

Kronprinsparret deltager i festmiddag for de deltagende danske virksomheder og øvrige gæster på slottet Residenz. Under middagen vil der være taler ved handels- og udviklingsministeren og et klassisk musikindslag med værker af Carl Nielsen i anledning af 150-året for komponistens fødsel. 

Torsdag den 21. maj

Grand Opening af erhvervsdelegationens program i München
Kl. 9.00
Kronprinsparret deltager i åbningsceremoni af erhvervsdelegationens program med 450 danske og tyske gæster herunder virksomhedsledere og beslutningstagere. Ved arrangementet vil der blandt andet være taler ved handels- og udviklingsministeren og en repræsentant fra Münchens bystyre.

Besøg ved sektorseminaret Healthy Living
Kl. 10.00

Kronprinsparret besøger sektorseminaret Healthy Living med temaet ”Rethinking Healthcare”. Seminaret danner ramme for en åbning dialog omkring udfordringer og muligheder på sundhedsområdet i Danmark såvel som Tyskland. Seminaret vil give de danske deltagende mulighed for at præsentere sig over for toneangivende tyske aktører inden for det sydtyske sundhedsvæsen. 

Program for H.K.H. Kronprinsen

Besøg ved sektorseminaret Sustainable Living i BMW-Pavillon
Kl. 10.45

Kronprinsen besøger konferencen "The Future of Smart and Sustainable Cities". Målet for konferencen er at præsentere eksempler på udvalgte danske virksomheders kompetencer inden for bæredygtig byudvikling og energieffektivitet i bygninger og industri.

Program for H.K.H. Kronprinsessen

Besøg på den fælles Tasty- og Stylish Living event i Freiheizhalle
Kl. 10.40

Kronprinsessen aflægger besøg ved en event, der har til formål at brande Danmark som design og gastronomiland. Kronprinsessen vil besigtige en udstilling med turismevirksomheder, hvorefter der vil være en præsentation af og eksempler på danske fødevarer og dansk gastronomi fremført af en dansk og en tysk kok. Kronprinsessen vil deltage i den sidste del af anretningen af maden. 

Fælles program

Åbning af Fritz Hansen udstilling
Kl. 12.00

Kronprinsparret forestår åbning af Fritz Hansen udstilling arrangeret i samarbejde med den tyske partner Designfunktion. Udstillingen er en hyldest til Arne Jacobsens 7'er-stol, som i år fejrer 60-års jubilæum. Ved åbningen vil der være taler ved Fritz Hansens direktør Jacob Holm.

Erhvervsfrokost
Kl. 13.00

Kronprinsparret deltager i erhvervsfrokost for alle tyske og danske deltagere ved dagens sektorseminarer. Under frokosten vil der være taler ved den danske ambassadør i Tyskland samt en dansk erhvervsrepræsentant. 

Besøg ved Fraunhofer Institute
Kl. 15.00

Kronprinsparret deltager i besøg ved Europas største forskningsinstitution med henblik på at bygge videre på instituttets eksisterende samarbejde med Danmark samt definere nye områder for et samarbejde. Kronprinsparret vil under besøget blive introduceret til Fraunhofer Institute ved professor Alexander Verl og professor Jakob Rehof. 

Læs mere om Fraunhofer Institute. 

Foto & Video

Se billeder fra besøget.

Yderligere oplysninger