Program for det officielle besøg i Brasilien

Foto: POLFOTO

Kronprinsparret aflægger i perioden den 16.–21. september officielt besøg i Brasilien for at stå i spidsen for et dansk erhvervs- og kulturfremstød med besøg i byerne São Paulo, Rio de Janeiro og Belo Horizonte. Kronprinsparrets program vil have fokus på udvikling af Danmarks samarbejdsmuligheder med Brasilien inden for olie- og gasindustrien, biobrændstof, vandsektoren, medicin og medicinsk udstyr, uddannelse, turisme til Danmark samt kreative erhverv. 

Se billeder fra besøget.

Program

SÂO PAULO

Søndag den 16. september

Asger Jorn udstilling
kl. 16.15

Kronprinsparret besigtiger Asger Jorn udstilling på Tomie Ohtake Institute. Kronprinsparret modtages af instituttets direktør Ricardo Ohtake og museumsdirektør Jacob Thage fra Museum Jorn i Silkeborg, som fremviser Asger Jorn udstillingen. 

Den Skandinaviske Kirke
Kl. 17.15

Kronprinsparret besøger den Skandinaviske Kirke i Sâo Paulo, der blev grundlagt for 20 år siden. Kirken benyttes til bryllupper, fester og virksomhedsarrangementer og huser også den skandinaviske evangeliske kirke. 

Den danske koloni
kl. 17.50

Kronprinsparret deltager i reception for den danske koloni i Brasilien. 

Scandinavia Designs – ”COOL Denmark”
kl. 20.20

Kronprinsparret besøger den danskejede butik Scandinavia Designs. Besøget er en del af VisitDenmarks event ”COOL Denmark”, der har fokus på dansk livsstil. Til begivenheden har fem forskellige kokke fra Danmark og Brasilien lavet retter, der kombinerer det danske og det brasilianske køkken.


Mandag den 17. september 2012

FÆLLES PROGRAM

Møde med danske virksomheder
Kl. 8.30

Kronprinsparret mødes repræsentanter fra danske virksomheder på Hotel Renaissance. 

H.K.H. KRONPRINSENS PROGRAM

Leo Pharma udstilling
Kl. 10.00

Kronprinsen forestår åbning af og besigtiger Leo Pharma udstillingen ”Family Ties: Ethnic Groups in Brazil”  på MuBE (Mudeo Brasileiro da Escultura). Kronprinsen overrækker sammen med Leo Pharmas direktør Gitte P. Aabo en donation til UNAPSO (den brasilianske Psoriasis Forening) og ONCOGUIA (Actinic Keratosis). 

Novozymes seminar
kl. 11.30

Kronprinsen deltager i Novozymes seminar ”Advanced Biofuels & Novozymes Social Responsibility”. Kronprinsen holder tale til deltagerne ved seminaret.
 
Møde med Guvernøren
kl. 15.00

Kronprinsen møder Guvernør for Sâo Paulo, Geraldo Alckmin.
 
Åbning af Vandseminar i Sâo Paulo
kl. 15.30

Kronprinsen forestår sammen med Guvernør Geraldo Alckmin åbning af et vandseminar, hvor de seks danske virksomheder Grundfos, Danfoss, Siemens Turbomachinery Solutions, Haarslec Industries, Microdrop Aqua og Liqtech International mødes med beslutningstagere fra Sâo Paulos stat og vandforsyningsvirksomheden SABESP. På seminaret vil løsninger til vandforsyning og spildevandsrensning blive diskuteret, og Kronprinsen vil være blandt taleholderne. 

H.K.H. KRONPRINSESSENS PROGRAM

Støttecenter for voldsramte kvinder
kl. 10.30

Kronprinsessen besøger Cidinha Kopcak, et støttecenter for voldsramte kvinder. Bag Cidinha Kopcak står NGO-organisationen Geledés, der arbejder for kvinders og den sorte befolknings rettigheder.

FÆLLES PROGRAM

Gallamiddag
kl. 20.15

Kronprinsparret deltager i middag for danske og brasilianske virksomheder. Ved middagen overrækker Kronprinsen Eksportforeningens Diplom & H.K.H Prins Henriks Æresmedalje til to danske virksomheder. 


Tirsdag den 18. september 2012

FÆLLES PROGRAM

Albert Einstein Hospitalet
kl. 09.30

Kronprinsparret besøger Albert Einstein Hospitalet, hvor hospitalets direktør dr. Lottenberg fremviser hospitalet og dets nye hjerte-udstyr. 

Fritz Hansen udstilling
kl. 14.00

Kronprinsparret deltager i åbning af Fritz Hansen stoleudstilling på MuBE (Mudeo Brasileiro da Escultura). I udstillingen indgår bl.a. 50 Arne Jacobsen-stole ”Ægget”, udsmykket af den danske kunstner Tal R.

H.K.H. KRONPRINSENS PROGRAM

Åbning af ”COOL DENMARK” i Sâo Paulo
kl. 11.00

Kronprinsen forestår åbningen af VisitDenmark eventen ”COOL DENMARK”, hvor danske virksomheder møder brasilianske virksomheder. På workshoppen holder Kronprinsen tale for gæsterne.  

H.K.H. KRONPRINSESSENS PROGRAM

Dorina Novill Foundation
kl. 11.00

Kronprinsessen besøger blindeinstituttet Dorina Novill Foundation og overværer undervisning af synshæmmede børn. Kronprinsessen overrækker på vegne af danske virksomheder en donation til instituttet. 

RIO DE JANEIRO

FÆLLES PROGRAM

Rio Olie og Gas messe
kl. 21.00

Kronprinsparret deltager i reception for den danske offshoreindustri i forbindelse med Rio Oil & Gas messen i Rio de Janeiro. 

Onsdag den 19. september 2012

H.K.H. KRONPRINSENS PROGRAM

Petrobras
kl. 10.40

Kronprinsen besøger sammen med den danske erhvervsdelegation den brasilianske olievirksomhed Petrobras på Rio Oil & Gas messen. 

Vandseminar i Rio de Janeiro
kl. 13.00

Kronprinsen forestår åbning af vandseminar, hvor seks danske virksomheder mødes med beslutningstagere fra Rio de Janeiros stat og diskuterer udfordringer og løsninger til Rio de Janeiros vandforsyning. 

Danmagi
kl. 14.00

Kronprinsen deltager i reception ved den danske it-virksomhed Danmagi og præsenteres for virksomhedens it-system. 

Den danske pavillon på Rio Oil & Gas messe 
kl. 16.00

Kronprinsen besøger den officielle danske pavillon på Rio Oil & Gas messen og besigtiger de danske virksomheders stande.

H.K.H. KRONPRINSESSENS PROGRAM

Cidade de Deus Favela
kl. 10.30

Kronprinsessen besøger i Cidade de Deus et ungdomscenter, Centro de Referência da Juventude, der forsøger at integrere de unge i samfundet gennem uddannelse og hjælpe dem til at komme ind på arbejdsmarkedet. Under besøget vil Kronprinsessen blive præsenteret for ungdomscenterets aktiviteter heriblandt sport, dans, modeshow og musik. 

Pontifical Catholic University
kl. 13.00

Kronprinsessen besøger Pontifical Catholic University, der samarbejder med flere danske universiteter. Kronprinsessen deltager i et seminar om udvekslingsophold og samarbejdet mellem danske og brasilianske universiteter.
  
Åbning af udstillingen ”A modern Royal Household”
kl. 16.30

Kronprinsessen forestår åbning af udstillingen ”A Modern Royal Household” og besigtiger udstillingen om restaureringen og dekoreringen af Frederik VIII’s Palæ, Amalienborg.
 
FÆLLES PROGRAM

Reception med den danske koloni
kl. 19.30

Kronprinsparret deltager i en reception med den danske koloni og modtages af præsidenten for det dansk-brasilianske handelskammer, Knud Bach.

Grundfos middag
kl. 20.30

Kronprinsparret deltager i Grundfos middag med danske og brasilianske virksomheder.

Torsdag den 20. september 2012

H.K.H. KRONPRINSENS PROGRAM

Møde med borgmesteren for Rio de Janeiro
kl. 09.30

Kronprinsen møder borgmesteren for Rio de Janeiro, Eduardo Paes, og præsenteres for byens forberedelser til de Olympiske Lege i 2016.
 
VisitDenmark event 
kl. 10.30
Kronprinsen forestår åbning af VisitDenmarks event ”COOL DENMARK” i Rio de Janeiro og holder tale for deltagerne i workshoppen. 

H.K.H. KRONPRINSESSENS PROGRAM 

Human Milk Bank-projekt
kl. 10.00

Kronprinsessen besøger Institutes Fernandes Figueira og besigtiger projektet Human Milk Bank. Projektet hjælper undervægtige nyfødte samt mødre, der ikke kan amme deres spædbørn.
 
FÆLLES PROGRAM

Møde med den Olympiske Komité i Brasilien
kl. 12.00

Den brasilianske Olympiske Komite præsenterer Kronprinsparret for komitéens forberedelser til de Olympiske Lege 2016 i Rio de Janeiro.
 
MINAS GERAIS

Middag med Minas Gerais’ Guvernør Antonio Anastacia
kl. 19.30

Kronprinsparret deltager i middag med Antonio Anastacia og danske virksomheder. 


Fredag den 21. september 2012

H.K.H. KRONPRINSESSENS PROGRAM 

P.W. Lund seminar
kl. 9.15

Kronprinsessen forestår åbning af PUC Universitys P.W. Lund seminar og afslører mindesmærke for den danske zoolog P.W. Lund. Læs mere om P. W. Lund.

FÆLLES PROGRAM

Åbning af Vandseminar i Minas Gerais
kl. 10.30

Kronprinsparret deltager i åbning af et vandseminar, hvor danske virksomheder har mulighed for at mødes med beslutningstagere fra Minas Gerais’ stat og diskutere udfordringer og løsninger til Minas Gerais’ vandforsyning. 

Besøg på P.W. Lund Memorial
kl. 11.45

Kronprinsparret besøger P.W. Lund Memorial og modtages af borgmester Rogerio Avelar. 

Åbning af P.W. Lund Museum
kl. 14.30

Kronprinsparret forestår åbning af P.W. Lund museum og besigtiger herefter museet. Kronprinsen, guvernøren, borgmesteren og professor Meldgaard holder taler under åbningen. 

Presseinformation

Se pressemeddelelse.