Program for Kronprinsparrets officielle besøg i Sydkorea

Haein-sa klosteret med Kayasan Bjergene i baggrunden, Sydkorea.
Haein-sa klosteret med Kayasan Bjergene i baggrunden, Sydkorea. Foto: Per-Andre Hoffmann, Polfoto

Kronprinsparret besøger Sydkorea i dagene den 10. – 15. maj 2012.

Formålet med det officielle besøg er blandt andet at skabe synlighed omkring danske virksomheders eksport- og samarbejdsmuligheder i Sydkorea, der er verdens 15. største økonomi med 50 millioner købedygtige indbyggere. Kronprinsparret ledsages af en erhvervsdelegation på mere end 70 danske virksomheder. 

Yderligere giver besøget anledning til at styrke det strategiske partnerskab mellem Danmark og Sydkorea inden for blandt andet grøn vækst og forsknings- og udviklingssamarbejde samt at fremme billedet af Danmark som et innovativt og socialbevidst samfund ud over landets grænser.

 

Se billedgalleri fra Kronprinsparrets officielle besøg i Sydkorea.

Program

Seoul

Torsdag den 10. maj

Sydkoreas krigsmindesmærke 
Kl. 15.00

Kronprinsparret og erhvervs – og vækstminister Ole Sohn besøger Sydkoreas krigsmindesmærke og lægger krans ved den danske mindetavle. Der holdes ét minuts stilhed til musikstykket ”Last Post”. 


Officiel velkomst i regeringsbygningen
Kl. 16.00

Kronprinsparret og erhvervs – og vækstminister Ole Sohn møder premierminister Kim Hwang-sik i regeringsbygningen og bydes officielt velkommen til Sydkorea. 

Middag i premierministerens bolig
Kl. 19.00

Kronprinsparret og erhvervs – og vækstminister Ole Sohn deltager i middag hos Sydkoreas premierminister Kim Hwang-sik sammen med repræsentanter fra den sydkoreanske regering og den officielle danske erhvervsdelegation. 

Fredag den 11. maj

Samsungs Medicinske Center
Kl. 9.15

Kronprinsessen besøger den intensive neonatalafdeling, den pædiatriske kræftafdeling og kræftskolen i Samsungs Medicinske Center, Ilwon-dong, Gangnam-gu.  

“Global Green Growth Summit”
Kl. 9.30

Kronprinsen og minister for udviklingssamarbejde Christian Friis Bach deltager i den sydkoreanske regerings konference ”Global Green Growth Summit”. Ved konferencen samles top-økonomer og miljøeksperter for at diskutere måder, hvorpå intensivering af internationalt samarbejde kan støtte de lande, der forsøger sig inden for grøn vækst. Konferencen strækker sig over tre dage og finder sted på Lotte Hotel.

Daelim Contemporary Art Museum
Kl. 10.45

Kronprinsparret vises rundt på Finn Juhls udstilling på Daelim-museet. Udstillingen viser dansk møbeltradition og – design i Sydkorea gennem tiden og markerer 100-års dagen for møbeldesigneren Finn Juhls fødsel. 

Frokost i Det Blå Hus
Kl. 12.00

Kronprinsparret og erhvervs – og vækstministeren bydes velkommen til Sydkorea af præsident Lee Myung-bak og præsidentfruen, Lady Kim Yoon-ok, som er værter ved frokosten. Præsidentparret har tidligere mødt Kronprinsparret under det sydkoreanske statsbesøg i Danmark i maj 2011. 

Coloplast
Kl. 13.15

Kronprinsparret og erhvervs – og vækstministeren deltager i fejring af Coloplasts 5-års jubilæum i Sydkorea på Shilla Hotel. Ved arrangementet vil Coloplast give en donation til ”Sydkoreansk Mave-Tarm-Kirurgisk Forening”. 

Yeosu

EXPO 2012
Kl. 18.00

Kronprinsparret og erhvervs – og vækstministeren deltager i middag afholdt af den sydkoreanske regering i forbindelse med EXPO 2012 og overværer efterfølgende EXPO 2012s åbningsceremoni. 


Lørdag den 12. maj

Den danske EXPO 2012 pavillon
Kl. 9.30

Kronprinsparret åbner og får fremvist EXPO 2012s danske pavillon med deltagelse af erhvervs – og vækstministeren.

Den australske EXPO 2012 pavillon
Kl. 10.30

Kronprinsparret besøger EXPO 2012s australske pavillon. 

Den sydkoreanske EXPO 2012 pavillon
Kl. 11.10

Kronprinsparret og erhvervs – og vækstministeren besøger den sydkoreanske EXPO 2012 pavillon. 

Daewoo skibsværft, Okpo
Kl. 14.40

Kronprinsparret og erhvervs – og vækstministeren besøger Daewoo skibsværft i Okpo, og Kronprinsparret skærer det første stål til Mærsks første ”triple E” containerskib. ”Triple E”-containerskibene lanceres som verdens største og mest miljøvenlige containerskibe.

Seoul

Søndag den 13. maj

MoA (Museum for Moderne Kunst, Seouls Nationale Universitet)
Kl. 10.00

Kronprinsparret og erhvervs – og vækstministeren deltager i åbningen af tøjdesigneren Peter Jensens udstilling på MoA og vises efterfølgende rundt i udstillingen. 

Corso Como
Kl. 11.00

Kronprinsparret og erhvervs – og vækstministeren deltager i åbningen af Georg Jensens udstilling, hvor også en dansk sølvsmed vil være til stede.

DMZ (Den demilitariserede zone)
Kl. 13.30

Kronprinsparret, erhvervs – og vækstminister Ole Sohn og handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr besøger ”Det Fælles Sikkerhedsområde” i den demilitariserede zone mellem Syd- og Nordkorea. 

Crown of Danish Film
Kl. 16.00

Kronprinsparret deltager i åbningen af den danske filmfestival ”Crown of Danish Film” på Cinemateque og modtages af den sydkoreanske minister for kultur, sport og turisme, Mr. Kwang-Shik Choe. Ved åbningen vises trailere for danske film, og Kronprinsparret besøger efterfølgende en udstilling for danske filmplakater.

”LEGOs Historiske Væg” på Det Olympiske Stadium 
Kl. 17.00

Kronprinsen besøger LEGOs kunstudstilling ”LEGOs Historiske Væg” på Det Olympiske Stadium og bliver i en kran løftet op for at sætte den sidste klods på det rekordhøje ”LEGO World Tower”.  
 

Mandag den 14. maj

Erhvervsseminarer

Kl. 9.30
Kronprinsen deltager i erhvervsseminarer omhandlende forsvarsteknologi, CO2-neutral teknologi, flåde-, offshore- og fødevareteknologi på Grand Hyatt.

Kronprinsessen deltager i erhvervsseminarer omhandlende mad og gastronomi, design og arkitektur. 
Kronprinsparret besigtiger herefter en udstilling med danske produkter og innovative løsninger. 

Mad- og gastronomiseminarer
Kl. 11.30

Kronprinsessen deltager i et madlavningsshow på Grand Hyatt, hvor ejeren af Michelin-restauranten AOC, Christian Arøe, er vært. 

Leo Pharma Koreas 1-års jubilæum
Kl. 14.45

Kronprinsparret deltager i fejring af Leo Pharma Koreas 1-års jubilæum på Shilla Hotel og vil i den anledning blive introduceret for Pear S. Buck-foreningens arbejde og overvære en donationsceremoni.

SK Energi
Kl. 15.45

Kronprinsen aflægger besøg hos SK Energy og bliver præsenteret for sydkoreansk telekommunikation baseret på smartphones i T.um, SKs oplevelsescenter. Kronprinsen overværer underskrivelsen af aftale mellem Haldor Topsøe og SK om brændstof celleudvikling.

Møde med Dr. You
Kl. 17.00

Kronprinsen mødes med Dr. You på Shilla Hotel. Dr. You skrev som studerende til den daværende Kong Frederik IX med et ønske om at bo i Danmark. Dr. You modtog nogle måneder senere en personlig invitation om at komme til Danmark og blive elev i Udenrigsministeriet. Da han vendte tilbage til Sydkorea, blev han rådgiver for den daværende præsident Park og ved at bruge danske eksempler, blev han hjernen bag den succesfulde sydkoreanske landbrugsreform.

Gallamiddag
Kl. 19.00

Kronprinsparret, erhvervs – og vækstministeren, handels- og investeringsministeren og uddannelsesminister Morten Østergaard er gæster ved gallamiddag på Shilla Hotel, med underholdning ved de danske kunstnere Thomas Helmig, Poul Reimann og Uppercut Dance Theatre, samt modeshows ved Day Birger et Mikkelsen, Fleye og Kopenhagen Fur. 

Tirsdag den 15. maj


Sydkoreansk-dansk grøn vækstalliance 
Kl. 9.20
Kronprinsen åbner den sydkoreansk-danske grønne vækstalliances andet møde på Shilla Hotel og overværer underskrivningen af samarbejdsaftalekontrakter mellem offentlige og private sydkoreanske og danske organisationer.  


Foreningen af ugifte mødre og deres familier
Kl. 9.45

Kronprinsessen deltager i et møde med ugifte mødre og deres børn og hører deres personlige historier.

Day Birger et Mikkelsen
Kl. 10.50

Kronprinsparret besøger Day Birger et Mikkelsens butik og bliver modtaget af butikkens ejer, Keld Mikkelsen.

Åbning af danske ”pop-up”-butikker
Kl. 11.00

Kronprinsparret åbner de nye ”pop-up”-butikker i Shinsegae Department, der er Sydkoreas største stormagasin. Her vil 20 danske virksomheder vise og sælge deres produkter eksklusivt i en uge.

Royal Copenhagen
Kl. 11.35

Kronprinsparret besøger Royal Copenhagens udstilling i Shinsegae stormagasin og hilser på en dansk porcelænsmaler.

Shinsegae Department – åbning af ”pop-up” madbutikker
Kl. 11.35

Kronprinsparret åbner de nye danske ”pop-up”-madbutikker i Shinsegae stormagasin

Yderligere oplysninger

Se venligst under Presse.