Sommertogt den 18.-20. juni 2014

Regentparret gennemfører sommertogt i Danmark med Kongeskibet Dannebrog den 18.-20. juni 2014. I forbindelse med togtet aflægges der besøg i Aalborg, Odense og Marstal.

Onsdag den 18. juni 2014
Regentparret aflægger besøg i Aalborg

Torsdag den 19. juni 2014
Regentparret aflægger besøg i Odense

Fredag den 20. juni 2014
Regentparret aflægger besøg i Marstal

 

Læs programmet uden kort.

Sommertogter

Læs pressemeddelelse om årets sommertogter 

De årlige sommertogter med Kongeskibet Dannebrog er en forlængelse af en efterhånden lang tradition, som går tilbage til Christian 10., der som den første konge gjorde årlige togter i danske farvande til en fast del af sit program.

Sejladsen med det nuværende kongeskib, som blev taget i brug i maj 1932, har således i 80 år været en stående del af den kongelige families aktiviteter i sommerhalvåret. Den eneste afbrydelse har været de fem år under den tyske besættelse 1940-45, hvor skibet var lagt op i Københavns Havn.
 
Læs mere om Dannebrogstogter
 

Kongeskibet har spillet en vigtig rolle i synliggørelsen af monarkiet i hele landet ved bogstaveligt talt at gøre det muligt for monarken og den kongelige familie at lægge til i talrige danske havnebyer, hvorfra der kan skabes en direkte kontakt til den lokale befolkning.

Kongeskibet benyttes desuden, når Regentparret aflægger besøg i Grønland og på Færøerne. Senest har Regentparret besøgt Grønland i 2011 og Færøerne i 2010.

Læs programmer fra tidligere togter.

Fotos fra tidligere togterKongeskibet
Kongeskibet Dannebrog er navngivet af Dronning Alexandrine i København i 1931 og hejste kommando første gang den 26. maj 1932.
 

Dannebrog tjener som officiel og privat residens for Regentparret samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg.

Læs mere om Kongeskibet Dannebrog

Kongehusets app

Kongehusets app giver mulighed for at følge Regentparrets sommertogt.

Med appen kan man læse de seneste nyheder fra Kongehuset, følge med i kalenderen og se fotos og video fra Kongehusets begivenheder.

Desuden giver appen mulighed for, at mobilbrugeren kan tilmelde sig notifikationer, der sender en besked til mobiltelefonen dagen før en aktivitet finder sted.

Appen har også en indbygget kamerafunktion, hvor brugerne kan sende egne fotos fra officielle begivenheder til Kongehuset. Et udvalg af de indsendte fotos publiceres løbende på hjemmesiden og appen.

Information om det danske monarki, de kongelige slotte, de historiske samlinger og organisationen er ligeledes at finde i Kongehus-appen, der frit kan downloades.

Kongehus-appen kan downloades via:
 

  • iPhone i iTunes/AppStore 
  • Android i Google Play

Søg på "Kongehuset"

Kommunernes hjemmesider
I forbindelse med Regentparrets besøg i de forskellige byer og på øerne har de respektive kommuner oprettet sider på deres hjemmesider om besøget.
 
 
Besøg i Aalborg: Aalborg kommunes hjemmeside
 
 
Besøg i Marstal: Ærø kommunes hjemmeside