H.K.H. Kronprinsen besøger Litauen

H.K.H. Kronprinsen vil den 8.-10. oktober 2013 stå i spidsen for et officielt dansk erhvervsfremstød i Litauen sammen med minister for klima, energi og bygninger Martin Lidegaard.

Under erhvervsfremstødet, der finder sted under Litauens EU-formandskab, deltager Kronprinsen og ministeren i en række erhvervsorienterede og kulturelle arrangementer med det formål at sætte fokus på Danmark og fremme danske erhvervsinteresser i Litauen. Programmet fokuserer på sektorerne energi og fødevarer. Kronprinsen åbner sammen med Litauens præsident Dalia Grybauskaite et Business Forum og deltager i åbningen af ”Danish Days”, der afholdes i indkøbscenteret ”Panorama” i forlængelse af erhvervsfremstødet. De deltagende virksomheder fra Danmark vil møde relevante samarbejdspartnere fra Litauen på Business Forum samt på seminarer og B2B-møder.

Den kulturelle del af besøget omfatter åbning af udstillingen ”Interrelations” med moderne dansk kunst, herunder installationskunst, på Litauens Kunstakademi. Der vil også være besøg på udstillingen ”A Modern Royal Household” om restaureringen og den kunstneriske udsmykning af Frederik VIII’s Palæ, der vises på det nyåbnede kunstmuseum Vytautas Kasiulis Art Museum.

Under besøget i Litauen vil Kronprinsen endvidere aflægge besøg hos præsident Dalia Grybauskaite og mødes med en række ministre, herunder statsminister Algirdas Butkevicius, samt borgmesteren i Vilnius.

 

Lene Balleby
Kommunikations- og pressechef
Presseinformation

Akkreditering

Presse, der ønsker at akkreditere sig til besøget, bedes fremsende e-mail med navn, titel, medie og kontaktinformationer senest den 1. oktober til ambassadør Jørgen Molde, Den Danske Ambassade i Vilnius: jomold@um.dk

Presseprogram

Download presseprogram.

PRESSEFOTOS

I forbindelse med H.K.H. Kronprinsens officielle besøg i Litauen den 8.-10. oktober 2013 kan der downloades fotos til redaktionel omtale.