Privat til redaktionerne: Kronprinsparret i spidsen for eksportfremstød i Canada

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen aflægger den 17.-19. september 2014 officielt besøg i Canadas hovedstad Ottawa samt i Toronto.

Programmet vil sætte fokus på samhandel inden for sundhed, fødevarer, arkitektur og grønt byggeri, samt design og mode. Omkring 80 danske virksomheder og organisationer deltager i eksportfremstødet.
    
Under besøget vil Kronprinsparret deltage i en række erhvervs- og kulturaktiviteter, som har til formål at styrke relationerne mellem Danmark og Canada samt partnerskaberne mellem danske og canadiske virksomheder.

 

Programmet
I Ottawa vil Kronprinsparret blandt andet nedlægge en krans ved Canadas krigsmindesmærke samt mødes med den canadiske generalguvernør. Desuden vil de på en lokal skole deltage i et arrangement mod mobning – et emne som netop er et af Kronprinsessens indsatsområder gennem Mary Fonden.
 
Besøget i Ottawa slutter med en reception hos den danske ambassadør med deltagelse af repræsentanter fra den canadiske regering samt den deltagende danske erhvervsdelegation.
 
Programmet fortsætter i Toronto, hvor Kronprinsparret blandt andet deltager i en række seminarer inden for dansk mode, design og grønt byggeri. Kronprinsessen vil blandt andet besøge en dansk mode- og designudstilling, mens Kronprinsen vil blive præsenteret for et dansk-canadisk partnerskab om bygningen af et dansk lavenergihus i Canada.
 
Kronprinsparret vil desuden besøge Canadas ældste og største stormagasin The Hudson Bay Company, hvor omkring 30 danske virksomheder inden for mode, design og fødevarer i en 3 ugers periode har åbnet såkaldte pop-up shops. Her vil Kronprinsessen blandt andet overvære den dansk-britiske kok Paul Cunningham tilberede mad.
 
Toronto vil i 2015 være vært for De Panamerikanske Lege, der samler 41 nationer fra Nord- og Sydamerika til verdens tredje største multi-sportsbegivenhed. Under besøget i Toronto vil Kronprinsparret besøge et af de stadioner, der vil danne ramme om legene. Kronprinsparret vil også blive præsenteret for en dansk-udviklet kørestol til brug for hockey-spillere med handicap. Kronprinsparret vil desuden deltage i en række seminarer og arrangementer inden for sundhedssektoren, hvor der i Canada er stor efterspørgsel efter danske løsninger.
 
Under besøget i Toronto vil ambassadøren være vært for en middag i Royal Ontario Museum, og besøget slutter af med en filmfremvisning af den danske western The Salvation fra 2014.

Presserejse og akkreditering

Interesserede medier bedes udfylde vedhæftede blanket og sende den til Udenrigsministeriets presseenhed prs@um.dk med kopi til mawest@um.dk senest den 21. august 2014.
 
Rejsebureauet BCD Travel vil stå for hotelreservationer, flyrejse samt lokal transport, hvis det ønskes. Rejseoplæg fra BCD kan rekvireres.

Detaljerede oplysninger om akkreditering samt presseprogram følger senere.

 
Yderligere oplysninger kan rettes til:
Kongehuset:

Lene Balleby, kommunikations- og pressechef, tlf.: 33 40 25 29 eller e-mail: lb@kongehuset.dk

Udenrigsministeriet:

Maria Westh, journalist, tlf.: 33 92 11 40 / 50 77 86 64 eller e-mail: mawest@um.dk

BCD Travel:

Annette Paludan, tlf.: 39 15 45 81 / 28 45 78 21 eller e-mail: annette.paludan@bcdtravel.dk