500-året for den nederlandske indvandring til Store Magleby

Foto: Ritzau Scanpix ©

Det bliver en festlig dag, når H.M. Dronningen og Nederlandenes forhenværende dronning, H.K.H. Prinsesse Beatrix, deltager i markeringen af 500-året for den nederlandske indvandring til Store Magleby fredag den 20. maj 2022 i Dragør.

Dronningens og Prinsesse Beatrix’ besøg markerer, at den danske konge Christian 2. for 501 år siden inviterede en række nederlandske bønder til Amager, hvor de bosatte sig i Store Magleby. I de efterfølgende generationer udviklede bønderne det specialiserede amagerbrug, der er en særlig måde at dyrke grøntsager på. Produkterne afsatte bønderne i København, hvor blandt andet Amagertorv var deres torveplads.

Jubilæet, der markeres med et års forsinkelse på grund af sidste års coronarestriktioner, byder på officiel modtagelse på rådhuset, karettur, og besøg på Amagermuseet, hvor Dronningen og Prinsessen vil opleve, hvordan nederlandsk kultur og skik stadig er en del af lokalsamfundet, blandt andet med den traditionelle fastelavnsridning. Afslutningsvist besøges det økologiske gartneri Seerupgaard, hvor amagerbruget stadig praktiseres.

Presseinformation
For information og akkreditering i forbindelse med H.M. Dronningens og H.K.H. Prinsesse Beatrix’ besøg i Dragør Kommune, kontakt venligst kommunikationsansvarlig i Dragør Kommune Toini S. Floris på toinif@dragoer.dk.