Åbning af Den Danske Pavillon i Rio

Kronprinsparret og D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie deltager tirsdag den 2. august 2016 i åbningen af Den Danske Pavillon i Rio de Janeiro, Brasilien.

Den Danske Pavillon ved stranden Ipanema i Rio de Janeiro. Foto: Henning Larsen Architects ©

Det bliver Kronprinsen, der forestår åbningen af Den Danske Pavillon i Rio de Janeiro, som under De Olympiske Lege danner rammen for et dansk erhvervsfremstød indenfor erhverv, kultur, sport og turisme. 

Ved ankomst vil Kronprinsparret, Prins Joachim og Prinsesse Marie blive modtaget af Jan Olsen, administrerende direktør i VisitDenmark. Under åbningsceremonien vil der være taler af Jan Olsen og Christian Maxe Petersen, Country Manager for LEGO Brazil, hvorefter Kronprinsen vil klippe snoren og dermed officielt åbne Den Danske Pavillon. Kronprinsparret, Prins Joachim og Prinsesse Marie vil modtage en rundvisning i pavillonens udstillinger, hvorefter den kongelige familie vil besøge LEGOs pavillon, som Kronprinsen vil åbne sammen med Christian Maxe Petersen. Prins Joachim og Prinsesse Marie vil herefter deltage i en cykelparade ved Den Danske Pavillon, som skal skabe opmærksomhed omkring den danske cykelkultur. Under åbningsceremonien vil der være musikalske indslag ved DR PigeKoret.   

Den Danske Pavillon findes på stranden Ipanema i Rio de Janeiro og har til formål at styrke det internationale kendskab til Danmark samt skabe interesse for danske løsninger. Den Danske Pavillon er åben fra den 2.-21. august, hvor der løbende vil være aktiviteter som blandt andet mini-koncerter med danske musikere, udstilling af danske produkter og pop-up events på cykler.

Erhvervs- og Vækstministeriet og VisitDenmark står bag projektet i samarbejde med blandt andre Industriens Fond, Nordea-fonden, Realdania og Grundfos.