Åbning af kongressen EMS2016

H.K.H. Kronprinsessen åbnede i dag den 30. maj 2016 kongressen European Emergency Medical Services (EMS2016).

Ved ankomsten til Tivoli Congress Center fik H.K.H. Kronprinsessen overrakt blomster af Elvira Wahlsten Olesen på fire år, som overlevede et hjertestop i 2012. Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix ©

Kronprinsessen er protektor for kongressen EMS2016,  der har til formål at forbedre omsorgen for akutte patienter. Ved kongressen holdt Kronprinsessen tale og besøgte efterfølgende en række stande.

Der var først besøg ved Laerdal Medical Stand, som havde fokus på hvordan man redder liv. Herefter besøgte Kronprinsessen TrygFondens stand og fik introduktion til hjertestarternetværket. Som afslutning på besøget fik Kronprinsessen introduktion til Region Hovedstadens nye ambulancer med musik.

I løbet af kongressen samles forskere, sundhedspersonale og administrative personer i forsøget på at danne grundlag for udveksling af erfaringer, så arbejdsmetoderne i det akutte sundhedsvæsen kan forbedres. EMS2016 fungerer også som en platform, der skal udbrede borgernes kendskab til den præhospitale indsats, så flere kan udføre hjertemassage i tilfælde af hjertestop.

EMS2016 afholdes i Tivoli Hotel & Congress Center, København, den 30. maj til den 1. juni.