Aftenselskab for kunst og kultur

Tirsdag den 15. marts 2016 afholder H.M. Dronningen aftenselskab på Christiansborg Slot. De inviterede gæster beskæftiger sig indenfor kunst og kultur.

Foto: POLFOTO ©

Aftenselskab for kunst og kultur blev første gang afholdt af Regentparret i 1976 under navnet 'Arts et Lettres' (kunst og ord). Siden har Regentparret inviteret til aftenselskaber for kunst og kultur i 1985, 1998 og senest i 2009.

Kongehuset har gennem historien haft tradition for at invitere forskellige aktører i samfundet til selskab på slottet. Selskaber, hvor de inviterede var beskæftigede indenfor kunst og kultur kan dateres tilbage til Christian VIII's (1786-1848) tid, hvor Kongen på baggrund af sin store interesse for kunst, kultur og videnskab indbød til selskab på slottet. Kongens interesse udmundende desuden i indstiftelsen af medaljen 'Ingenio et Arti', (for videnskab og kunst) der blev overrakt ved selskaberne. Medaljeoverrækkelserne indgår ikke i aftenselskaberne i dag, men medaljen 'Ingenio et Arti' tildeles fortsat til kunstnere eller videnskabsfolk for en særligt fremragende indsats inden for videnskab og kunst. 

Yderligere oplysninger

Læs menu og musikprogrammet

Se billeder fra den kongelige families ankomst

Se billeder fra gæsternes ankomst

Se billeder fra forberedelserne

​Se billeder fra præsentation af gæsterne.

Se billeder fra dans ved aftenselskabet.

Læs gæstelisten.


Læs mere om H.M. Dronningen.

Læs mere om Christiansborg Slot.

 

Se billeder fra tidligere aftenselskaber.

Læs mere om De Kongelige Repræsentationslokaler.

Læs mere om aftenselskabet den 15. marts 2016.