Program for Aftenselskab for kunst og kultur

H.M. Dronningen afholder for femte gang tirsdag den 15. marts 2016 aftenselskab for kunst og kultur på Christiansborg Slot.

Christiansborg Slot set fra Ridebaneanlægget, 2004
Christiansborg Slot set fra Ridebaneanlægget, 2004 Foto: Christian Ringbæk, Scanpix

Ved aftenselskabet deltager omkring 340 gæster, der beskæftiger sig indenfor kunst og kultur. Gæsterne vil ankomme til Drabantsalen på slottet fra kl. 18.30. Der vil være præsentation for den kongelige familie kl. 19.30 i Fløjlsgemakket. Her hilser den kongelige familie på alle gæsterne, hvorefter gæsterne begiver sig til slottets Riddersalen, hvor aftenens tre retters menu indtages. Den kongelige familie vil ankomme til Riddersalen i procession. Efter middagen danses den traditionsrige Les Lanciers. 

Fra den kongelige familie deltager H.M. Dronningen, Kronprinsparret, H.K.H. Prins Joachim og H.K.H. Prinsesse Marie og H.K.H. Prinsesse Benedikte.

Aftenselskabet for kunst og kultur blev første gang afholdt af Regentparret i 1976 under navnet ’Arts et Lettres’ (kunst og ord). Siden har Regentparret inviteret til aftenselskaber for kunst og kultur i 1985, 1998 og senest i 2009.