Beredskabsstyrelsen får kongeligt indviede faner

H.M. Dronningen deltager på Grundlovsdag, den 5. juni 2023, i indvielsen af Beredskabsstyrelsens første kongeligt indviede fane hos Beredskabsstyrelsen Bornholm.

Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix ©

Beredskabsstyrelsen er en civil myndighed under Forsvarsministeriet, som har til opgave at løse en række væsentlige samfundsopgaver på beredskabsområdet. Styrelsen har gennem tiden arbejdet for at styrke landets kompetencer på beredskabsområdet, og i dag er flere af Beredskabsstyrelsens uddannelser officielt sammenlignelige med tilsvarende uddannelser i Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet.

Som følge af denne udvikling får Beredskabsstyrelsens operative afdelinger i Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland, Sjælland og Bornholm nu kongeligt indviede faner. Dronningen har besluttet at indlede faneindvielserne med Beredskabsstyrelsen Bornholm. De øvrige faneindvielser vil finde sted i den kommende tid.

Om aftenen efter faneindvielsen på Bornholm vil Hendes Majestæt være vært for en reception på Kongeskibet Dannebrog.

Fakta

Faneindvielser er en gammel skik, hvor der traditionen tro bliver slået tre ceremonielle søm i fanen; ét for Dronningen, ét for fædrelandet og ét for modtageren af fanen. Kongeligt indviede faner symboliserer holdånd i de enkelte enheder og tages traditionelt i brug ved højtideligheder i Forsvaret.