D.M. Kongen og Dronningen af Spanien tildeles Elefantordenen

H.M. Dronningen har den 6. november 2023 tildelt D.M. Kongen og Dronningen af Spanien Elefantordenen. Det skete i Christian VII’s Palæ i forbindelse med, at Kongeparret indledte deres statsbesøg i Danmark. Kronprinsparret blev samtidig dekoreret med Storkorset af den spanske Isabella den Katolskes Orden.

Foto: Kongehuset ©

Når udenlandske statsoverhoveder aflægger statsbesøg, er der tradition for, at der i forbindelse med statsbesøget foregår en ordens- og medaljeudveksling, såfremt både værtslandet og det land, der er besøg fra, har et ordensvæsen. 

Som et led i denne tradition blev det spanske kongepar, som er på statsbesøg fra den 6.- 8. november 2023, tildelt Elefantordenen af Dronningen.

I 1980, hvor der sidste gang var spansk statsbesøg, modtog Dronningen Storkorset af Carl den III.s Orden med kæde, som især tildeles statsoverhoveder. Dengang var det Spaniens daværende kongepar, Kong Juan Carlos og Dronning Sofia, der besøgte Danmark. 

Nogle år efter, i 1983, aflagde Dronningen og Prins Henrik statsbesøg i Spanien, og ved denne lejlighed blev Dronningen benådet med det spanske kongehus’ fineste orden, Den Gyldne Vlies, som næsten udelukkende tildeles fyrstelige personer. Denne orden vil Dronningen bære ved aftenens gallataffel.

Som led i ordensudvekslingen er Kronprinsparret dekoreret med Storkorset af den spanske Isabella den Katolskes Orden, mens blandt andre repræsentanter for regeringen og embedsværket samt en række af Hoffets ansatte, ligeledes har modtaget dekorering.

Foto: Kongehuset ©