Danmarks Indsamling 2023

Bestyrelserne for Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond og Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond har besluttet at støtte Danmarks Indsamling 2023 med tilsammen 800.000 kroner.

Danmarks Indsamling er en fælles årlig indsamling til fordel for udviklingslande i Afrika, Asien og Latinamerika og arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR. Siden 2007 er Danmarks Indsamling blevet afholdt årligt med det formål at samle ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå FN’s Udviklingsmål.

Under overskriften ”Hjælp verdens sårbare børn” skal årets indsamling støtte de børn, som er ofre for krigen i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klima- og fødevarekriser samt coronapandemien. Med udviklingsprojekter i 15 lande, hjælper de 12 humanitære organisationer bag Danmarks Indsamling med at sikre, at børn i nogle af de mest sårbare familier i verdens kriser får mad og rent drikkevand samt adgang til uddannelse, læge- og krisehjælp, omsorg og beskyttelse. 

Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond støtter i år Danmarks Indsamling med 500.000 kroner, mens Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond støtter indsamlingen med 300.000 kroner.