Danmarks Indsamling 2023

Bestyrelserne for Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond og Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond har besluttet at støtte Danmarks Indsamling 2023 med tilsammen 800.000 kroner.

Foto: Kongehuset ©

Danmarks Indsamling er en fælles årlig indsamling til fordel for udviklingslande i Afrika, Asien og Latinamerika og arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR. Siden 2007 er Danmarks Indsamling blevet afholdt årligt med det formål at samle ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå FN’s Udviklingsmål.

Under overskriften ”Hjælp verdens sårbare børn” skal årets indsamling støtte de børn, som er ofre for krigen i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klima- og fødevarekriser samt coronapandemien. Med udviklingsprojekter i 15 lande, hjælper de 12 humanitære organisationer bag Danmarks Indsamling med at sikre, at børn i nogle af de mest sårbare familier i verdens kriser får mad og rent drikkevand samt adgang til uddannelse, læge- og krisehjælp, omsorg og beskyttelse. 

Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond støtter i år Danmarks Indsamling med 500.000 kroner, mens Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond støtter indsamlingen med 300.000 kroner.