Danmarks Indsamling 2024

Bestyrelserne for Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond og Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond har besluttet at støtte Danmarks Indsamling 2024 med tilsammen 800.000 kroner.

Foto: Kongehuset ©

Danmarks Indsamling er en fælles årlig indsamling, der arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR. Siden 2007 er Danmarks Indsamling blevet afholdt årligt med det formål at samle ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå FN’s Verdensmål.

Under overskriften ”Hjælp verdens sultne børn” skal årets indsamling støtte de børn, som er ofre for tørken på Afrikas Horn, den globale fødevarekrise samt klimaforandringerne. Med målrettede indsatser i ni lande hjælper de 12 humanitære organisationer bag Danmarks Indsamling med at sikre, at familier i den yderste fattigdom får næringsrigtig mad og rent drikkevand samt adgang til uddannelse, viden, lægehjælp og nye klimaresistente afgrøder.

Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond støtter i år Danmarks Indsamling med 500.000 kroner, og Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond støtter indsamlingen med 300.000 kroner.