Den kongelige families jul 2019

Arkivfoto: Marselisborg Slot. Foto: Thomas Borberg, Ritzau Foto ©

Siden Hendes Majestæt Dronningens tronbestigelse i 1972 har det været en tradition, at de store højtider i den kongelige familie er blevet fejret på Marselisborg Slot i Aarhus. Igennem alle årene har Dronningen traditionelt haft ophold på det aarhusianske slot i forbindelse med påsken og ofte også julen.

I år danner Marselisborg Slot endnu engang ramme om den kongelige families jul. Dronningen tager den 20. december ophold på slottet og fejrer højtiden sammen med Kronprinsfamilien samt Prins Joachim og Prinsesse Marie med børn.

I forbindelse med residensforlæggelsen vil der på Marselisborg Slot være vagtskifte ved Den Kongelige Livgarde hver dag henover julen kl. 12.00.

Prins Joachims ældste sønner, D.H. Prins Nikolai og Prins Felix, tilbringer julen med deres mor, H.E. Alexandra Grevinde af Frederiksborg.

Marselisborg Slot
Brugsretten til Marselisborg Slot blev skænket som gave til Dronningen og Prins Henrik af Dronningens far, Frederik 9. Oprindeligt var slottet en del af en bryllupsgave til det nygifte Tronfølgerpar Prins Christian (10.) og Prinsesse Alexandrine, som blev gift i 1898.

Aarhus by havde to år forinden erhvervet Marselisborg gods, og i forbindelse med brylluppet blev et stykke af parken skænket som en bryllupsgave fra egnens borgere sammen med opførelsen af det nuværende Marselisborg Slot. I 1902 stod slottet færdigt og tjente efterfølgende som Tronfølgerparrets sommerresidens.