'Eckersberg - En smuk løgn'

Malleriet 'Parti ved Cloaca Maxima' af Eckersberg fra 1814.
Malleriet 'Parti ved Cloaca Maxima' af Eckersberg fra 1814. Foto: Statens Museum for Kunst ©

Regentparret er onsdag den 7. oktober 2015 til stede ved åbningen af udstillingen "Eckersberg - En smuk løgn" på Statens Museum for Kunst.

Christoffer Wilhelm Eckersberg er kendt for sine livagtige og særdeles virkelighedsnære malerier. Udstillingen søger at skildre malerens jagt efter det perfekte maleri gennem sin saglighed, minuttiøse iagtagelser og en særegen grundighed. Man kan opleve værkerne fra den 8. oktober 2015 til den 24. januar 2016 på Statens Museum for Kunst i København. 

C.W. Eckersberg levede fra 1783 - 1853 og blev uddannet som historiemaler ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, derudover underviste han sidenhen på Det Kongelige Danske Kunstakademi modelskole i 35 år ved siden af sit virke som kunstner.

Både hans undervisning på kunstakademiet og hans malerier har været med til at betegne ham som en af Danmarks prominente malere, der har sat et så stort aftryk i dansk kunsthistorie, at man siden da har kaldt samtidsperioden for Guldalderen eller Eckersbergskolen.

'Eckersberg - En smuk løgn' arbejder med forskellige temaer i hans værker, såsom hvordan C.W. Eckersberg skildrede naturfænomener, menneskekroppen og hans historiefortælling. Derudover belyses billedkonstruktionen, hvor han justerede på virkeligheden, dette gjorde han, da han fandt, det var kunstnerens opgave at skildre virkeligheden ved dens mest gunstige vilkår. Udstillingen er bl.a. støttet af Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, 15. juni fonden og Augustinus Fonden.

Regentparret overværer den officielle åbning og får ligeledes forevist udstillingens værker.

Yderligere oplysninger

Læs mere om udstillingen.

Læs mere om Regentparret.

Presseinformation

Presseansvarlig ved åbningen

Pressekoordinator Karen Søndergaard, tlf.: 33 74 84 94 eller e-mail: karen.soendergaard@smk.dk.