En musikalsk eftermiddag i Fredensborg Slotshave og overrækkelse af Dronning Ingrids Hæderslegat

H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsesse Benedikte deltager den 14. juni 2020 i "En musikalsk eftermiddag" i Fredensborg Slotshave, hvor overrækkelsen af Dronning Ingrids Hæderslegat i år vil finde sted.

Foto: Thomas Rahbek, SLKS ©

Dronning Ingrids Hæderslegat uddeles hvert andet år til to yngre kunstnere inden for dans og musik for at yde økonomisk støtte til unge kunstneres videre studier og dygtiggørelse. Legatet er indstiftet i 2005 af Den Almennyttige Forening til Dronning Ingrids Minde, og der er tradition for, at Dronning Ingrids tre døtre, Dronningen, Prinsesse Benedikte og H.M. Dronning Anne-Marie, overrækker legatet. I år kan Dronning Anne-Marie ikke deltage i arrangementet grundet de gældende rejserestriktioner som følge af coronavirus.

Ved arrangementet i Fredensborg Slotshave vil der blive fremført både sang og ballet af årets to legatmodtagere, operasanger Nicolai Elsbjerg og balletdanser Tobias Praetorius.

Operasanger Nicolai Elsbjerg vil ved arrangementet synge en romance af Peter Heise og en arie fra Mozarts Tryllefløjten, som han medvirker i på Det Kongelige Teater senere i år. Nicolai Elsbjerg er oprindeligt rytmisk sanger og musiker fra Rytmisk Musikkonservatorium med afgangseksamen fra 2014. Han har studeret klassisk sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium siden 2016 og har siden da fortsat sin vokale udvikling hos professor emeriti Susanna Eken. Nicolai Elsbjerg debuterede i rollen som Plutone i Monteverdis opera L’Orfeo på Det Kongelige Teater i år. I næste sæson indtræder han i Det Kongelige Teaters solistensemble.

Balletdanser Tobias Praetorius er uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole i årene 2003-2012, og har deltaget i en række store opsætninger ved Den Kongelige Ballet, herunder: Spar Dame, Rystet Spejl, Romeo og Julie, Et Folkesagn, Svanesøen, Short Time Together, Vertical Road og Nøddeknækkeren. Tobias Praetorius har tidligere modtaget en række priser og legater, blandet andet Reumerts Talentpris, Margot Landers legat, Ballettens Venners Talentpris, Albert Gaubiers og Poul Waldorffs Fonds legat, Den Bille-Brahe-Selby’ske Fonds legat og Nationalbankens Jubilæumsfonds rejselegat. Ved arrangementet i Fredensborg Slotshave opføres to nykoreograferede balletværker, hvor Tobias Praetorius har koreograferet det ene værk og selv danser i det andet.