Erindringsmedalje i anledning af H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum

Foto: Kongehuset ©

I anledning af H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum har den kongelige familie, Hoffets medarbejdere samt enkelte andre modtaget en medalje, Erindringsmedaillen i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum.

Medaljen, der er udført i forgyldt sølv og med krone, er på forsiden præget med et helfigursportræt af Dronningen omgivet af de tre sølvløver fra Rosenborg Slot og indskriften MARGRETHE II DANMARKS DRONNING. Dronningen bærer Elefantordenens og Dannebrogordenens ordenskæder og bryststjerner samt Frederik 9.’s ordensportræt og Dannebrogordenens storkommandørkors på portrættet og flankeres af sølvløverne, der blev udført 1665-70 på foranledning af Frederik 3. til at stå foran tronstolen. Siden da har løverne været anvendt ved ceremonielle anledninger i Kongehuset.

Bagsiden er præget med Dronningens kronede monogram omgivet af Dannebrogordenens og Elefantordenens ordenskæder og med omskriften ”14. JANUAR 1972” – ”14. JANUAR 2022”.  Monogrammet omgivet af ordenskæder er inspireret af, hvordan Christian 5. på lignende måde omgav sit monogram med de kongelige ordeners ordenskæder. Medaljen er præget af Georg Jensen A/S efter idé og forlæg af kgl. våbenmaler Ronny Andersen.

Medaljen bæres i krydsbånd i farve som Elefantordenens bånd og i rækkefølge forud for tidligere tildelte erindrings- og mindemedaljer. Medaljens officielle forkortelse er R.50.Em.

Foto: Kongehuset ©