Erindringsmedalje i anledning af H.M. Dronningens 80-års fødselsdag

Foto: Kongehuset ©

I anledning af Hendes Majestæt Dronningens 80-års fødselsdag har Hendes Majestæt besluttet at markere dagen med en medalje, Erindringsmedaillen i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 80-års fødselsdag.
Medaljen er tildelt medlemmerne af den kongelige familie, hoffets medarbejdere samt enkelte andre med nær tilknytning til Hendes Majestæt Dronningen.

Medaljen, som er udført i sølv og med krone, er på aversen præget med et nyt portræt af Hendes Majestæt Dronningen, udført af billedhugger Lis Nogel og med omskriften MARGRETHE II DANMARKS DRONNING med et indskudt hjerte mellem MARGRETHE II og DANMARKS DRONNING. Motivet på reversen er udformet af Danmarks Nationalbank og består af et hjerte omkranset af tolv kredsstillede sakse. I omskriften står der – foroven – 16. APRIL og – forneden – 1940 2020. Medaljen er produceret af Georg Jensen A/S.

Medaljen bæres i det almindelige medaljebånd i rækkefølge forud for tidligere tildelte erindrings- og mindemedaljer. Medaljens officielle forkortelse er Em.16.apr.2020. Medaljen bæres af tjenstgørende personale på Hendes Majestæt Dronningens fødselsdag, den 16. april 2020.