FDF Landslejr 2016

H.M. Dronningen er torsdag den 7. juli 2016 til stede ved åbningen af FDF Landslejr, som afholdes på natur- og lejrområdet ”Sletten” ved Himmelbjerget og Silkeborgsøerne.

H.M. Dronningen åbnede ligeledes FDF Landslejr i 2011. Foto: Cathrine Ertmann, Polfoto ©

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en børne- og ungdomsorganisation med fokus på fællesskab, og med landslejren samles op mod 11.000 medlemmer fra Danmark og udlandet. Landslejren afholdes fra 7.-15. juli og fungerer som et lille samfund med blandt andet cafeer, sygehus og egen avis. Deltagerne bor i mindre landsbyer med 200-300 beboere, hvor de sover i telt og løbende opbygger deres lejr. Hverdag er der planlagt aktiviteter som lege, opgaveløb eller udflugter i området.

Ved ankomst modtages Dronningen af blandt andre Jonas Kolby Laub Kristiansen, formand for FDF, og Morten Krogsgaard Holmriis, landslejrchef. Dronningen vil under sit besøg få fremvist et udsnit af landslejren med besøg til blandt andet landsbyerne Hvinet og Løjerligheden, hvor børnenes daglige liv præsenteres. Dronningen vil herefter få fremvist en legestation, som fungerer som deltagernes samlingspunkt. Herefter er der åbningsceremoni, hvor Dronningen holder tale.

FDF Landslejr finder sted hvert femte år og afholdes i år for 18. gang. Landslejrens tema skifter fra gang til gang, og i år er temaet leg.