Global Fashion Summit: Copenhagen Edition 2022

H.K.H. Kronprinsessen deltager som protektor for Global Fashion Summit og Global Fashion Agenda i konferencen “Global Fashion Summit: Copenhagen Edition 2022”.

Foto: Uk/Danapress/Ritzau Scanpix ©

Aktører fra mode- og tekstilbranchen, NGO’er og medier samt politikere fra hele verden samles i København den 7.-8. juni 2022 til ”Global Fashion Summit: Copenhagen Edition” med det formål at diskutere bæredygtighed og grøn omstilling i mode- og tekstilindustrien. 

H.K.H. Kronprinsessen holder åbningstale, og Hendes Kongelige Højhed har som mangeårig protektor for Global Fashion Agenda støttet op om indsatser for en mere bæredygtig mode- og tekstilindustri. Som optakt til det årlige topmøde har Global Fashion Agenda indgået en alliance med FN’s Klimakonvention (UNFCCC) med det formål at accelerere modeindustriens klimahandling.

Årets konference finder sted i Operaen i København og sætter med temaet ”Alliances For a New Era” netop fokus på at fremme grøn omstilling gennem etablering af nye atypiske og tværindustrielle alliancer inden for mode- og tekstilbranchen.

På konferencen vil der blive afholdt en række paneldebatter, hvor forskellige aktører vil drøfte industriens udfordringer og mulige løsninger. Global Fashion Summit inviterer derudover repræsentanter fra transport-, mad- og energiindustrien til konferencen for at få belyst nogle af de udfordringer, som mange virksomheder står overfor. Formålet er blandt andet at finde inspiration i succesfulde løsninger uden for mode- og tekstilindustrien og samtidig dele positive erfaringer, som kan vise sig nyttige for andre brancher. 

Kronprinsessen har været protektor for Global Fashion Summit siden 2009, hvor konferencen blev afholdt første gang i forbindelse med klimakonferencen COP15. Lige siden har Hendes Kongelige Højhed støttet Global Fashion Agendas arbejde for en mere cirkulær og bæredygtig modeindustri, ligesom Kronprinsessen har deltaget i og holdt tale ved de årlige konferencer.