H.K.H. Prins Joachim om ”Uniform på jobbet-dag”

Onsdag den 27. september 2023 er Danmarks første Uniform på jobbet-dag. Uniform på jobbet-dagen er en fast dag om året, hvor reservister og frivillige i Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten kan bære deres uniform i forbindelse med deres civile arbejde eller studiested.

Foto: Den Danske Ambassade i Washington D.C. ©

På dagen er reservister og frivillige opfordret til at bære deres uniformer på arbejde eller studie, forudsat at deres arbejdsgiver eller studiested har givet samtykke til det.

H.K.H. Prins Joachim blev i anledning af Uniform på jobbet-dagen, og sammen med Prinsens kolleger på Den Danske Ambassade i Washington D.C., fotograferet iført uniform. Blandt kollegerne var ambassadens praktikant, der er frivilligt aktiv i Hjemmeværnet og derfor er en del af Reservestyrken.

Som protektor for Hovedorganisationen for Personel af Reserven i Danmark (HPRD) kom Prins Joachim ligeledes med en udtalelse på initiativets digitale platforme:

”Det glæder mig, at vi i Danmark nu gennemfører Uniform på jobbet-dag, hvor de frivillige og reservisterne fra Forsvaret, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten har mulighed for på deres arbejdsplads eller studie at vise, hvad de gør for det danske forsvar og beredskab. 
 
Som protektor for HPRD og med mit tidligere virke som særlig rådgiver i relation til Reservestyrken kender jeg det kæmpe engagement, som frivillige og reservister lægger overalt i kongeriget for at passe på vores samfund. Det ligger mig derfor utroligt meget på sinde, at Reservestyrken anerkendes for det store bidrag, og at de enkelte medlemmer på den dag får mulighed for at komme i dialog med deres kolleger og medstuderende om deres særlige indsats.
 
Samtidigt anerkender jeg de virksomheder og institutioner, som ved at give deres medarbejdere plads til deres anden forpligtelse, viser samfundssind, så vi alle kan være trygge i dagligdagen.

Sidst og ikke mindst giver dagen familierne lejlighed til at føle sig stolte over deres næres bidrag og anerkendelse for de afsavn, familien har, når deres nære igen skal i funktion.
 
Tak til alle jer, der gør en forskel for Danmark – vi er stolte af Jer!”

Reservestyrken

I Danmark er der omkring 3.000 reservister, der har en rådighedskontrakt med Forsvaret, Hjemmeværnet eller Beredskabsstyrelsen. Hjemmeværnet har cirka 43.000 frivillige, hvoraf omtrent 13.000 er aktive. Der er cirka 450 frivillige i Beredskabsstyrelsen og omkring 200 frivillige i Kystredningstjenesten. Samlet kalder man alle disse frivillige og reservister for Reservestyrken.