Hjemmeværnets Landsøvelse 2016

H.K.H. Kronprinsessen deltager den 4.-5. juni i Hjemmeværnets Landsøvelse 2016 i området omkring Fredericia.

H.K.H. Kronprinsessen deltog i 2013 i hjemmeværnsøvelsen "Sikker Solskin" på Bornholm. Foto: Kasper Kamuk, Hjemmeværnet ©

Hjemmeværnets Landsøvelse 2016 har til formål at vise enhedens bredde som militær organisation. Arrangementet kombinerer uddannelse, kompetencer og sammenhold og skal være med til at ruste Hjemmeværnet til fremtidens opgaver. Kronprinsessen vil under arrangementet blive præsenteret for forskellige hjemmeværnsenheder som Flyvehjemmeværnet og Marinehjemmeværnet, hvor Kronprinsessen vil få indsigt i deres arbejde.

Hjemmeværnets Landsøvelse 2016 samler aktive medlemmer og mere end 5.000 medlemmer forventes at deltage. Begivenheden afsluttes med en parade i Fredericia søndag den 5. juni, hvor H.M. Dronningen vil inspicere paraden. Efterfølgende afholdes der reception på Kongeskibet Dannebrog.  

Kronprinsessen blev menig i Hjemmeværnet i 2008, sergent og løjtnant i Hjemmeværnet i 2009 og premierløjtnant i Hjemmeværnet i 2015.

H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsessen tager ophold på Kongeskibet Dannebrog i forbindelse med Hjemmeværnets Landsøvelse 2016 og Hjemmeværnets Parade.