H.K.H. Kronprinsen bliver protektor for Trap Danmark

H.K.H. Kronprinsen har sagt ja til at blive protektor for Trap Danmark, der er verdens mest omfattende beskrivelse af en nation.

Foto: Franne Voigt ©

Den 1. udgave af Statistisk-topographisk Beskrivelse af Kongeriget Danmark, også kendt som Trap: Danmark, var forfattet af kabinetssekretær Jens Peter Trap og udkom 1858-60. Værket har siden været hovedværket i dansk topografisk beskrivelse.

Den 6. udgave udkommer 2015-20, både som bogværk og digitalt, og bliver samlet set et omfattende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark. Her vil man kunne finde den væsentligste viden om geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt om samfunds- og erhvervsliv. Bogværket udkommer i 34 illustrerede bind og vil beskrive Danmarks 98 kommuner samt landet som helhed. Med den digitale udgave vil Trap Danmark lancere gratis digitale tjenester med søgbare informationer om Danmark, der bliver tilgængelige for alle. Dertil lanceres et mobiltilbud, der giver adgang til information om steder på smartphones og tablets.