H.K.H. Kronprinsen deltager i rutepræsentation af Tour de France 2022 i Paris

H.K.H. Kronprinsen deltager den 14. oktober 2021 i præsentationen af den samlede rute for Tour de France 2022, der til næste år indledes i Danmark. I den franske hovedstad vil Kronprinsen samtidig stå i spidsen for en dansk erhvervsdelegation af virksomheder, der arbejder med sundhed, cykling og bæredygtighed.

Foto: Stine Heilmann ©

Sammen med erhvervsminister Simon Kollerup og borgmestre fra de fem danske mål- og startbyer vil Kronprinsen være til stede i Paris, når løbsdirektør Christian Prudhomme løfter sløret for den samlede rute for Tour de France 2022, hvoraf de første tre etaper finder sted i Danmark den 1.-3. juli 2022 under titlen ”Grand Départ Copenhagen Denmark”.  

Præsentationen sætter fokus på Danmark og den særlige danske cykelkultur, der er kendt i hele verden. Efter rutepræsentationen fortsætter Kronprinsens besøg i Paris blandt andet hos Danmarkshuset på Champs-Élysées, hvor Dansk Industri i samarbejde med Udenrigsministeriet, VisitDenmark og Food Nation er værter for et erhvervsfremstød, der sætter fokus på cykelinfrastrukturen i København og dansk gastronomi.

Tour de France indledes i 2022 med en 13 kilometer lang enkeltstart i København. Anden etape går fra Roskilde over Storebæltsbroen til Nyborg og tredje etape videre fra Vejle til Sønderborg. I alt skal der tilbagelægges 394 kilometer af cykelløbet på dansk jord. Tour de France er verdens største cykelløb, og det er første gang, at dele af ruten afvikles i Danmark.