H.K.H. Kronprinsen har besøgt de danske styrker i Irak

Onsdag den 27. april 2016 aflagde Kronprinsen besøg ved de danske styrker på Al Asad Air Base i det vestlige Irak. Kronprinsen var ledsaget af forsvarschef, general Peter Bartram.

Foto: Forsvaret ©

Natten til onsdag ankom delegationen til Camp Havoc, som er den del af Al Asad Air Base, hvor det danske styrkebidrag er hjemmehørende. Kort efter solopgang påbegyndtes et tætpakket program, som indledtes med morgenmad med de danske soldater efterfulgt af en kortere briefing med det formål at opdatere Kronprinsen i forhold til den seneste udvikling i missionsområdet. 

Samtlige danske enheder blev herefter besøgt startende med sikringsdelingen, som blandt andet har til opgave at gennemføre adgangskontrol og varetage nærsikringsopgaver. Kronprinsen fik her lejlighed til at tale med soldaterne om bl.a. rækkevidden på deres forskellige våben samt den fysiske påvirkning, som mange timers vagttjeneste medfører. Efterfølgende kørte Kronprinsen til træningsområderne i udkanten af Al Asad, hvor danske og lettiske instruktører gennemfører uddannelse af irakiske enheder i blandt andet gevær og tungt maskingevær. Herefter blev Flyvevåbnets radarbidrag besøgt efter et ophold ved australske specialstyrker, der i lighed med DANCON, er på Al Asad Air Base. 

Kronprinsen besøgte det dansk-amerikanske felthospital og de resterende danske enheder i Camp Havoc, inden den travle dag sammen med soldaterne på OIR DANCON Hold 3 afsluttedes med et grillarrangement.