H.K.H. Kronprinsen rejser på erhvervsfremstød til Island

I dagene den 12.-13. oktober 2021 vil H.K.H. Kronprinsen stå i spidsen for et dansk erhvervsfremstød i Island, hvor omstillingen til bæredygtige energiløsninger vil være omdrejningspunktet.

Foto: Stine Heilmann ©

Sammen med en delegation af danske virksomheder og organisationer vil Kronprinsen i midten af oktober besøge den islandske hovedstad Reykjavik. Formålet med besøget er at styrke Danmarks kommercielle samarbejde om grønne løsninger med Island.

Under besøget vil Kronprinsen, sammen med H.E. Islands Præsident Guðni Th. Jóhannesson og udenrigsminister Jeppe Kofod, blandt andet besøge Orkuveita Reykjavikurs kraftværk i området Hellisheidi, et inspektionsskib i Reykjavik Havn og Ministeriet for Industri og Innovation. 

Kronprinsparret skulle i november sidste år have stået i spidsen for en større dansk erhvervsdelegation i Nederlandene, men besøget blev som følge af situationen med COVID-19 først udskudt og senere afviklet digitalt. Besøget i Island er således Kronprinsens første fysiske erhvervsfremstød, siden Kronprinsparret besøgte Frankrig tilbage i oktober 2019. Formålet med et erhvervsfremstød er at styrke relationerne mellem Danmark og besøgslandene samt at understøtte danske virksomheders vækst og position på de pågældende markeder.