H.K.H. Kronprinsen uddeler legater fra "Crown Prince Frederik Fund"

H.K.H. Kronprinsen, 2011
H.K.H. Kronprinsen, 2011 Foto: Steen Brogaard

Den 6. juni 2014 overrrakte Kronprinsen for 21. gang legater fra Crown Prince Frederik Fund; den folkegave Kronprinsen fik af dansk-amerikanere i 25-års fødselsdagsgave, under Kronprinsens studier ved Harvard University.

Legatoverrækkelsen foregik i Frederik VIII’s Palæ, Amalienborg.

Fondens formål er at yde økonomisk støtte til studerende indenfor samfundsvidenskaberne til ét års studie ved John F. Kennedy School of Government på Harvard.
 

I år modtog følgende et legat fra Crown Prince Frederik Fund:

Anders Møller JAKOBSEN (født 10. juli 1978) er ansat som kontorchef i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold. Han er uddannet Cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2006. 


Anders Jakobsen har før ansættelse i Socialministeriet været ansat i flere ministerier, blandt andet som chefkonsulent i Finansministeriet og som ministersekretær for Sundhedsministeren. 

Som kontorchef i Socialministeriet fokuserer Anders Jakobsen især på at udarbejde og implementere nye velfærdspolitikker til gavn for marginaliserede grupper af befolkningen.

Anders Jakobsen er optaget på Harvard Kennedy School – John F. Kennedy School of Government i deres Mid-Career Master i Public Administration. Under sit ophold på Harvard Kennedy School vil Anders Jakobsen især fokusere på socialpolitiske fag kombineret med administration og lederskab. Han ser frem til den praksisorienterede tilgang til faget, som kendetegner Harvard Kennedy School.

August Bundegaard AGGEBO (født 7. august 1989) studerer statskundskab på Københavns Universitet, hvorfra han blev bachelor i januar 2013. 

August Aggebo har tidligt i sin studietid fokuseret sine studier på internationale relationer. Inspireret af Det arabiske forår i 2011 har August Aggebo især specialiseret sig i studier af lande og regioner i forandring. Han har opbygget en solid viden om arabiske forhold og har publiceret flere akademiske artikler om emnet. 

August Aggebo har suppleret sine studier med praktisk erfaring fra en praktikstilling hos Den danske FN Mission i New York og fra sin stilling som forskningsassistent på Københavns Universitet.

August Aggebo vil læse ”non-degree” på Harvard Kennedy School – John F. Kennedy School of Government og håber at studierne her vil hjælpe ham til en international karriere indenfor internationale relationer og lande i forandring.

Gustav Petersen NEDERGAARD (født 3. februar 1989) har læst statskundskab på Københavns Universitet (forventet afsluttet i marts 2014). 

Gustav Nedergaard har fokuseret sine statskundskabsstudier på samspillet mellem politik og økonomi med udgangspunkt i den danske velfærdsmodel. 

Gustav Nedergaard har i sin studietid været ansat som studentermedhjælp i Finansministeriet og har undervist flere kurser i statskundskab på Københavns Universitet. Herudover har han skrevet for Politiken og nyhedsmagasinet Ræson. I 2013 udgav og redigerede han lærebogen ”Statskundskab i praksis” (Karnov Group).

Gustav Nedergaard vil læse ”non-degree” på Harvard Kennedy School – John F. Kennedy School of Government, hvor han vil uddybe sin viden om velfærdsstaten i et komparativt perspektiv. Gustav Nedergaard håber på i fremtiden at kunne bidrage til at forbedre de danske velfærdsinstitutioner og dermed forbedre livet for de borgere, der er afhængige heraf.